Semester som kattägare

När Mysan var död, 2008, beslutade jag mig för att inte skaffa en ny katt. Visserligen hade Nicke hjälpt mig och tagit hand om Mysan, när jag varit utomlands men jag visste också att det inte var det bästa han visste och att han kanske inte alltid själv var hemma, när jag ville resa bort. Därför var det bäst att inte ha något djur att ha ansvar för, resonerade jag. Men ... så tomt och tråkigt det blev! Ingen mötte mig, när jag kom hem från arbetet. Jag hade ingen, som kärleksfullt strök sig mot benen och ingen, som låg bredvid mig i soffan. Nej, det fungerade inte, jag måste köpa en ny katt. Hur många dagar brukar jag vara borta på ett år? Kan jag hitta kattvakt någon vecka per år? Kan jag tänka mig, om jag inte kan ordna någon kattvakt, att avstå från utlandsresor? Jag kom fram till att jag skulle behöva avstå från 15 dagars semester utomlands men få 350 dagar i sällskap av en varm, mjuk, tillgiven och trogen vän, om jag skaffade en katt. När jag tänkte så var det ingen tvekan om, vilket beslut jag skulle fatta.

I söndags på Solvalla träffade vi familjen Flykt - Anette, Tomas och deras tre fina söner. Det var de, som köpte "vår" kattunge Izzie. Trots att Izzie jamar oupphörligt under bilfärd, en flera timmar lång plåga när de bilade till mormor i Hälsingland på semestern, tog de med henne. Hela familjen älskar sin kisse och den stora glädje Izzie ger överskuggar de problem, som kan uppstå med att ha katt. Väl framme är Izzie glad över att hälsa på "mormor" och när hon "jamat sig hem" är hon nöjd igen men trott. Hon somnade i soffan och där sov hon i många, många timmar. Det tar på att klaga. 

Carin ska åka till Gotland på torsdag. Hon ska bara stanna till tisdag och därför får Greven (Tasse) stanna hemma. Han är säkert glad över det, katter vill ju inte att någonting ska förändras. 

Carins väninna Seja har lovat att bo i Carins lägenhet för att sköta och hålla Greven sällskap, när Grevinnan är borta. Seja själv, som har hund, har skaffat hundvakt till sin vovve. Vi djurvänner hjälper varandra och gör allt vi kan för våra gunstlingar.

 

Kattungar sover upp till 20 timmar per dygn. Saga är fortfarande bebis. 
19 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)