Semlor med grädde

Mitzi och Titzi åt med glädje torrfoder till första frukost. Yatzi nosade på fröskålarna och tog sedan sin lilla fot och skrapade på mattan bredvid. Alla kattungarna har lärt sig av sin mamma att så gör man, när man inte vill ha. Mitzi var mycket sprallig efter frukosten och ville få igång mig genom att ligga under sängen - jag såg henne inte pga sängkappan - och plötsligt sträcka fram foten och ta tag i mina sockor med sina sylvassa naglar. Det upprepade hon flera gånger medan jag bäddade. Sedan följde hon och hennes bröder med mig in i vardagsrummet och tittade på nyheter :-). När jag sedan åt min frukost intog Mitzi och Titzi sin andra frukost, som bestod av ost, ost. Det gillar de verkligen. Nu åt Yatzi också men för honom var det den första frukosten. Därför fick han också en stor skiva skinka, som han fullkomligt älskar. 

Inskrivningen på Löwenströmskas ortopedklinik gick smidigt. Jag gillar min blivande operatör, Per. Han är lagom gammal för att ha entusiasmen för yrket kvar och ändå besitta en hel del erfarenhet. Jag förväntar mig inga underverk men hoppas och tror att jag kommer att slippa mycket av smärtan och få ett knä, som jag kan lita på.

Det var nästan omöjligt att ta sig in, när jag kom hem. Innanför dörren väntade tre kattungar, en Stina och en Stisse. De nyfikna småmissarna försökte direkt, när jag öppnade dörren, smita förbi mig och ut i trapphuset. Stina hängde på. Jag klarade helt enkelt inte av att få med mig matkassen, posten och jackan, som jag tagit av mig, utan fick lämna allt, inklusive nyckeln, som satt i låset, utanför dörren. Därefter kunde jag fösa undan alla katter och få dem intresserade av bollar och råttor, som jag kastade in i vardagsrummet. Sedan tog jag snabbt in allt jag lämnat utanför.

Numera börjar bagerierna ju sälja semlor efter nyår. Under många år åt jag inte en enda men sedan det går att köpa små fastlagsbullar, har jag köpt två till tre under "säsongen" men kanske blir det bara en i år. Visst kan jag finansiera kostnaden men jag gillar inte ocker. 27kr för en liten bulle med grädde på. Det är inte rimligt!! Det blev inte så mycket grädde kvar, sedan Yatzi hade ätit, det han ville ha. Grädde var smaskens! Ingen av de andra katterna delade hans uppfattning.

Så snart jag går på toaletten kommer också minst en katt, ofta fler, när de hör mig skrapa med spaden i kattlådorna. De vill alltid ha rena lådor och jag städar dem flera gånger om dagen. Lilla Mitzi följde mig nyss och hon täckte mycket noggrant det lilla hon kissat med sina små framtassar. Tänk att våra domesticerade katter har kvar samma beteende som de stora, vilda  katterna - att dölja sin närvaro så att fienden inte kan lokalisera dem via lukten. 

Stisse sover i sitt hörn, Sandie i klätterträdet, Stina på mattan och kattungarna förmodligen i sängen, där jag snart ska krypa ner.

13 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)