Simba bor nu på Tulegatan

Per och Mattias kom klockan 15. Per i egenskap av chaufför och Mattias som lycklig blivande ägare av Simba. Efter att ha läst på om olika kattrasers utseende, temperament och beteende hade Mattias beslutat sig för att det var en Ragdoll, han vill ha. Per har lyckan att vara god vän med en importör av det mesta, som finns att köpa i zoobutiker (djuren undantagna); bl a har kamraten Bromma zoo som kund. Inte fel att betala halva priset jämfört med vad varorna kostar i djuraffären. Allt, förutom klätterträdet, stod nu färdigt på Tulegatan och väntade på Simba. Mattias ska montera ihop tornet och sedan förankra det i taket.

Som jag skrivit många gånger tidigare, älskar jag att få "rapporter" om våra f.d kattungar. Per ringde redan efter en timme och berättade att allt gått jättebra. Några få jamanden under bilresan bara. Simba och Mattias kommer att bo på övervåningen i etagelägenheten, den övriga familjen på våningen under. Mattias bar upp Simba till sin våning, placerade transportburen på golvet och öppnade luckan, så att Simba skulle kunna gå ur buren, när han kände sig mogen för det. Det gjorde han direkt. Även Simba - precis som Sixten - kommer att få en bra fortsättning på livet. Mattias vet precis, hur Simba ska skötas för att bli den sanna, tillgivna kompis han önskar. Katten är ett kvällsdjur och, om jag förstått saken rätt, gillar Mattias (precis som jag själv) att vara vaken sent. När trafiken avtagit, nästan helt avstannat, Ove somnat och bara jag och katterna verkar vakna i hela huset (det är en hög medelålder här och om man vill träffa sina grannar, ska man gå till tvättstugan vid 7-tiden) då myser jag. Om man väljer att arbeta natt under 15 år, gillar man att vara vaken nattetid. I ärlighetens namn tycker jag att det räcker att vara uppe till 2-tiden. Därefter är det ok att släcka lampan. Då sover kissarna vanligtvis sedan en timme tillbaka. I gengäld stiger de upp redan vid 6-tiden och jag vaknar oftast vid 7.

Eva fanns på telefonsvararen, när jag kom hem från frissan. Hon längtar efter sin kattflicka men undrade, om lilla Smurf får stanna kvar till söndag och givetvis får hon det, den lilla gullungen. Kalle, Evas hjärtevän, har inte hunnit hjälpa henne "kattsäkra" hemmet ännu. Han ska "gömma" alla sladdar bakom lister, så att den lilla tjejen inte ska kunna bita i dem. Kalle är slöjdlärare och kan sådant som Ove och jag är helt värdelösa på - hantverk. Han har lovat hjälpa oss att skruva bort benen på marmorbordet och placera skivan på mitt älskade underrede. Vad roligt!

Bilden jag tog på Simba, när han skulle åka var dålig och inget att visa. Hoppas få nya bilder från Mattias. Fick ett foto på en fantastiskt vacker Sixten, som tyvärr var tagit med kameran i fel position. Den här dåliga hemsidan kan bara ta emot bilder, om man håller mobiltelefonen vertikalt. Önskar jag hade ork att skapa en helt ny hemsida......

16 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)