Sissel har nu fått sin syster

Idag flyttade lilla Rubi in hos Lotta, Robin och Sissel. Det är alltid spännande att se, hur katter reagerar, när de sammanförs med en obekant artfrände. Där finns nog inget rätt eller fel men det är lättare för kattägaren om mötet sker utan aggressioner. Fräs och örfilar de första dagarna behöver inte betyda livslång fiendskap. Det handlar vanligtvis enbart om att göra upp om rangordningen. Katter är, som jag många gånger tidigare betonat, individer och olika trygga i sig själva. 

Smulan och Leo har ännu inte blivit vänner men de är heller inte ovänner. Pratade med Annelie imorse och hon berättade att Smulan visserligen har koll på Leo men hon är varken rädd eller orolig. Han är inte glad över att Smulan flyttat in men fräser bara, när hon kommer alltför nära. Idag skulle Annelie lämna dem ensamma, när hon skulle posta ett brev. Spännande att veta, vad de gör då men det får vi aldrig veta.

Sandie är inte ledsen längre. Idag t om jagade hon Stisse runt - från hallen, till köket, genom vardagsrummet och så en ny likadan vända. Sedan tröttnade båda och gick i sakta mak ut på balkongen och lade sig i varsin fåtölj. Det var skillnad på aktivitet, när vi hade barnen. Jag avundas Lotta nu. Det är fantastiskt att ta emot småkissar. Rubi ser för övrigt ut precis som jag vill att vår nästa avelshona ska se ut, en RAG n 03. Jag kommer så småningom att gå igenom lite mer om färger och tekningar men redan nu kommer jag med några förklaringar. Det är lätt att komma ihåg att n = brun, när man tänker på att brun slutar på n. Om det inte finns någon siffra efter bokstaven som anger färgen, betyder det att katten är en colourpoint. Colourpointkatten har mörkare färg på öron, tassar, ben och svans samt i hela ansiktet. Rubi har också siffrorna 03 efter färgbeteckningen RAG n 03. 03 anger att hon är en bicolourkatt. Den har en (oftast vit) bläs i form av ett omvänt "V" i ansiktet. Bröst, mage och helst hela benen ska vara vita. Vita fläckar på ryggen kan förekomma. (För minnet v:et har tre punkter). Hur ser då Sissels beteckning ut? Hon är RAG a. Bokstaven a innebär att hon är blå (för minnet: å finns inte i engelskan alltså skriver vi a). Sissel har inga siffror efter sin färgbeteckning. Således är hon en blå colourpoint. Det finns många olika färgbeteckningar och nu hoppas jag ha kunnat göra det lätt att minnas färgerna brun och blå. 

Sissel och Rubi hälsade nästan direkt på varandra, nos mot nos.. Sissel betraktar ju redan Lotta som sin "mamma" och lägenheten som sin egen bostad, vilket ju stämmer. Därför tyckte hon sig inte behöva visa Rubi, vems hem hon kommit till. Sissel fräste alltså inte tillbaka, när Rubi fräste. För Rubi var ju allt nytt och då tyckte hon att det var viktigt att försöka inge respekt. Om det beror på Sissel, Rubi, Lotta eller alla tre vet jag inte men kattungarna blev fort vänner och delade platsen på det underbara klätterträdet som har formen av en blomma. De kommer att ha mycket glädje av varandra hos världens bästa fodervärd.

Säkert finns det en enkel förklaring till att bilderna vänder sig, när de lämnar bildarkivet men jag har den inte.

 
26 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)