Sist av alla.....

flyttar Mickey. Han blir kvar hos oss till 3:e augusti, dagen efter att hans nya familj kommit hem från USA. Molgan flyttar först. Redan på torsdag kommer familjen Backman och hämtar sin nye familjemedlem. Det är bra att kattungarna inte flyttar samtidigt, för det blir oerhört tomt och stilla när bara Ove, jag och de vuxna katterna sitter framför TV:n på kvällarna men det främsta skälet är att Sandie inte ska bli av med alla sina barn samtidigt. Visserligen är hon irriterad på dem ibland men det är ju alla mammor av och till. Visst finns det stunder, när det också kan vara jobbigt med kattungar - det ligger leksaker överallt, man måste noga se efter var man sätter fötterna (för småttingarna kommer liksom upp ur parketten) och man får aldrig öppna eller stänga en dörr utan att vidta stor försiktighet, så att inte en svans eller tass kommer emellan. Fem kattungar skulle vara för många att behålla men en från varje kull skulle vara kul men......... orealistiskt.

Jag pratade nyss med Anette, en god vän jag har mina katter/kattungar att tacka för. Vi hade nog aldrig träffats om det inte vore för dem. Anette och hennes familj köpte Izzie, Stinas kattunge, i februari 2015. Sedan dess har vi hållit kontakten. Så många fina människor jag lärt känna, mer eller mindre, genom kattungarna; Conny, Elisabeth, Eva, Jens, Marita, Annelie, Laila, Janne, Marie, Elin, Leo och Carina. För att inte tala om hur många andra bekantskaper jag gjort genom Ragdollklubben och utställningar. Det finns mycket jag har att tacka mina underbara djur för.

Jag ogillar restriktioner inom aveln i de fall där anledningen, i grund och botten, endast är att ägaren inte vill dela med sig av sin avelskatts fina gener. Det borde vara tvärt om! Avelsbasen decimeras kraftigt med den synen på avel och med rasens bästa för ögonen är sådana restriktioner obegripliga för mig. Hur kan man tycka att det är viktigare med titlar på utställning eller mindre konkurrans. 

Därför blev jag så oerhört glad idag, när jag idag fick löfte om att låna en brun colorpointhane, när någon av mina tjejer börjar längta efter bebisar nästa gång. Förvisso har jag fått löfte av två andra uppfödare, som delar min uppfattning men den ena hade chippat sin katt och den andra hade beslutat att ta den strilande, jamande, vrålande, rastlöse hanen ur avel och kastrerat honom för en vecka sedan.

Mina ställningstaganden ska jag vidareutveckla en annan gång, för jag anser att jag har grundade skäl till mina åsikter.

10 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)