Sista dagen innan klar

Igår lade Christoffer sitt arbete i Dropbox, så att Carina och jag skulle kunna se, hur han tycker att tidningen ska se ut. Vi har lagt vårt arbete, artiklar och bilder, där för länge sedan. Meningen var att vi imorgon endast skulle behöva gå igenom den sista tredjedelen av tidningen och att de andra två skulle vara genomgångna redan. På så vis skulle vi ju nästan vara klara nu men dessvärre ska allt färdigställas idag och imorgon. Carina och jag ska tillsammans börja läsa igenom vårt arbete, när det är på plats i tidningen, ikväll. Det är bra att få en överblick innan vi ska "lägga sista handen" vid Trasdockan nr3 2016. Det är nu ganska exakt ett år sedan vi började ge ut tidningen. Under det året har jag lärt mig jättemycket och det är bra lön för mödan.

Anmälningstiden till utställningen är över och nu är det säkert bråda dagar i kattklubben Dalälvskatten. Det är många saker, som måste tänkas igenom och planeras. Burar ska monteras och placeras ut i utställningslokalen, de måste märkas så att utställarna ska veta, var deras katter aka vara, funktionärerna ska vara klara över sina uppgifter, entré, sekretariat och prisrum ska vara bemannade och massor, massor mer. Innan utställningen är domare och veterinärer tillfrågade och bokade. Bord och stolar/bänkar ska ställas ut och försäljare och sponsorer ska vara utplacerade på papperet/i datorn och mat och kaffe ska finnas. Det krävs mycket eftertanke, planering och organisation för en utställning.

Det räcker inte att bara tillfråga en kattdomare, vem som helst. Det gäller att det finns tillräckligt många domare för att hinna döma katterna och domare med olika behörighet. På utställning indelas kattraserna i fyra olika kategorier och vissa domare har enbart behörighet att döma i en, andra i två, tre och några är "all rounddomare". I kategori I ingår de långhåriga katterna, i kategori II de semilånghåriga, i kategori III  korthåriga och i kategori IV orientaler. Ragdollen tillhörde t om 31/12 2015 kategori II men sedan 1 januari i år är den flyttad till kategori I och tävlar mot Exotic, Perser, Helig Birma och Turkisk van. 

Vår Sissel och Rubi (Sissels fodersyster) kommer att dömas av en svensk, italiensk eller polsk domare. Fem svenska domare har behörighet i kategori I, tre italienare (alla män) och en polska. Det ska bli jättespännande att tävla med en egen katt och en oerhörd lyx att slippa bada, föna och preparera Sissels päls. Inte heller behöver vi köra bil till Falun med en kisse, som kanske inte gillar att åka bil (inte en ägare heller). Klart trevligare att luta sig tillbaka på ett bekvämt säte på tåget och gå till bistron och köpa kaffe och en smörgås, läsa en bok eller slumra en liten stund. Berättar lite mer om detta imorgon.

31 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)