Sista kattungen för denna gång

EMS-kod, Easy Mind System är ett system för att sortera katter efter ras, färg, mönster och teckning. Genom att kombinera siffror och bokstäver till en så kallad EMS-kod ska det enkelt gå att utläsa hur katten ser ut. Det var just det!!! Klart jag vet det men ibland (alltför ofta) har jag för bråttom, vilket alltid innebar en massa merarbete. 

För att få stamtavlor till kattungarna måste jag fylla i en blankett, Registreringsanmälan kattkull. Där ska bl.a. EMS-koden fyllas i och....hoppsan, där blev det fel!!! Zinja, Pepsi, Pyret, Laban, Stella Cerise och Zingo är alla blå mittedkissar, dvs tassar fram och bak är vita. Även hakan ska vara vit. Det vita kallas i kattsammanhang för vitfläck. I en EMS kod anges färgen med bokstäver och vitfläck med siffror. Alla katterna är blå, vilket anges med bokstaven a och mitted med siffrorna 04 (som hjälp för minnet kan man tänka att katten har fyra vita tassar (04). I hastigheten glömde jag att ange 04, och skrev endast RAG (ragdoll) a. Det betyder att katten istället är en blå colorpoint (den amerikanska stavningen). En colorpoint ser annorlunda ut. Titta gärna på bilder på både colorpoint och mitted. Dessa finns på www.ragdollklubben.com. Under rubriken ”ragdollen” finns en ”rullgardin”. Välj färger och varianter. Där kan du tydligt se skillnaden mellan colorpoint- och mittedkatter.

Nu ska jag beställa en Ersättningsstamtavla med korrekta uppgifter och underlaget för detta har jag skrivit idag. Eftersom kattungarna är yngre än 7 månader kommer jag undan med 50 kr/stamtavla. Hade de varit äldre hade det kostat tre gånger så mycket. Den här gången ska det bli rätt!

Bosse, min foderkattunge hos Lotta fick för första gången idag träffat sina mattar, ”stormatte” Carina och ”lillmatte, Molly. Bosse kommer att flytta till Uppsala, där f.ö hans mammas halvsyster, Zinja, bor. Bosse får en riktigt fin ny familj, precis som alla andra Spinettkatter. Jag är så glad att de hört av sig till just mig!

Imorgon berättar jag lite mer om dagen. Bilden på Bosse är upp och ner men jag hinner inte rotera den nu. Fler bilder kommer.

 

 
30 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)