Sista uppgiften och Carin

Idag blir det "kattjobb" endast en timme på förmiddagen; en sista titt på reportaget från Evidensia innan jag skickar utkastet till Carina och påbörja uppgiften att skriva om Sibirisk katt. Så mycket mer "katt" hinner jag inte med. Carin ska komma på lunch; fläskkotlett, klyftpotatis, morötter och sallad. 

Sent igår kväll skickade jag ett meddelande till Latifa, som födde upp Saga. Jag hoppas hon har tid att avsätta en stund för mig, så att jag får svar på några frågor om uppfödning av rasen; finns det tillräckligt med avelshanar, hälsoundersökningar, faror med att rasen växer så snabbt o dyl. 


Den sibiriska katten är verkligen "i kommande". Det verkar vara med den som med lägenheter. De ökar snabbt i pris. Latifa har en annons på Blocket. Pris 12.000kr för en katt till sällskap! Nicke betalade 10.000kr i somras. 
Rasen ökar också i antal. Trots att den endast funnits 15 år i Sverige är "Sibben" den tredje populäraste kattrasen i Sverige. Ragdollen ligger för fjärde året i rad på första plats men jag, som uppfödare, känner hotet cool från Sibiriern. Maine Coon är tvåa. Den Sibiriska katten flyttade ner den norska Skogkatten till fjärde plats. Spännande att se, hur efterfrågan på Ragdoll blir, när "En man som heter Ove" har premiär i julhelgen (en Ragdoll har en av huvudrollerna).


Carin, Tasses nya mamma, och jag ska äta lunch och prata Apple-produkter - det gör vi alltid, när vi träffas. Nu ska jag panera fläskkotletter och göra klyftpotatis, skala morötter och skära sallad. Jag är glad över att våra katter inte tigger. Det är så jobbigt att tvingas se bedjande kattögon och ändå försöka stå emot. Saga är en jättemysig kisse men hon tigger, tigger och tigger......ALLT. Det har givetvis inte med rasen att göra - katter har också olika personligheter.

Frukosten är det bästa målet på dagen. Det är jag inte ensam om att tycka.

 

 
16 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)