Självständig men sällskaplig

Jag har sagt det tidigare men säger det igen. Katten är det perfekta husdjuret - den är ett underbart sällskap utan att vara påträngande eller krävande. 

Idag har jag hållit den femte lektionen i ”basic datakunskap”. Jag gick hemifrån 10:45 och var hemma klockan 16. Många timmar utan ”mamma”, tycks katterna ha tänkt. Som vanligt kom de och mötte mig - alla tre. Själv var jag lite frusen och satte mig i soffan och tog på mig en härlig kofta. Stina lade sig på armstödet bredvid och Stisse på andra sidan nära mig. Det var som om katterna ville visa, hur glada de var över att jag var hemma igen. Om det var koftan eller katterna som värmde mest, vet jag inte men efter en stund åkte koftan av. Ett sådant här välkomnande gör mig så glad! Ändå kräver katten så lite i jämförelse med hunden eller hästen, som jag gillar att umgås med men absolut inte vill ansvara för. Jag hade inte orkat gå ut på kisspromenad direkt när jag öppnat dörren hemma, vilket hade varit ofrånkomligt med en hund i familjen. Det är inte jobbigt att rengöra en kattlåda, inte heller att kamma katten. Jag tycker också att det räcker att klippa kattnaglarna var tredje vecka - väl medveten om att jag borde säga var fjortonde dag.

Efter middagen, för både katterna och Ove och mig, förflyttade vi oss allihopa från köket till vardagsrummet. Två katter placerade sig i soffan och en högst upp i klätterträdet. Hela kvällen! Katter har en lugnande inverkan på oss människor (gäller förstås inte katträdda) och det mår vi bra av, särskilt efter en intensiv, hektisk dag. Det är helt enkelt en ynnest att vara ägd av en (eller flera) katt(er).

23 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)