Skönhetstävlingen i november

Om katterna tycker att det är ok att ställas ut, tycker jag det också men katter som Sandie ska inte tvingas vara på utställning. Hon är en kavat tjej i vanliga fall men hon var helt enkelt rädd för allt som hände runt henne på utställningen på Solvalla förra sommaren. Sissel däremot var helt oberörd av alla människorna, som cirkulerade runt buren där hon satt. Hon kom nyfiket fram och "tittade tillbaka" och såg till och med ut att tycka det var spännande på domarbordet. Då är det roligt och rätt att ta katten till skönhetstävling.

Den första omnämnda kattutställningen var en del av en engelsk marknad år 1598. Dock räknas Crystal Palace i London 1871 som den första ”riktiga” kattutställningen. Precis som det finns mästerskap inom sporten finns det tävlingar av rang inom kattvärlden, främst Scandinavian Winner show och World Winner show (förkortas SW och WW). Ett av syftena med kattutställning är att visa upp olika kattraser, ett annat att sprida kunskap om uppfödning och djurhållning. Besök på kattutställningar ger möjlighet att både prata med kattägare och uppfödare. Om man funderar på att köpa katt men inte riktigt bestämt sig för vilken ras, kanske utställningen blir avgörande. För utställarna, som ofta också är uppfödare, är utställningen en mötesplats, där man kan utbyta erfarenheter och kanske få vägledning i sitt avelsarbete. De krav domaren ställer på katterna är höga och konkurrensen är tuff och man får inte bli besviken, om ens katt inte går vidare i tävlingen. Den är ju ändå vackrast och bäst, oavsett om domaren har en annan åsikt. Det vet vi ju.

Raskatter premieras utifrån hur goda representanter de är för rasen både utseendemässigt och mentalt. Domaren bedömer utifrån en given rasstandard, som finns för varje ras. Bedömningen ger uppfödaren en vägledning i, hur man ligger till i sitt avelsarbete. Om någon av mina kattungeköpare skulle tycka att det är roligt att ställa ut sin katt, hjälper jag gärna till, om jag kan bidraga med något. Jag är så glad för alla fina kattungar, som våra kattmammor fött. Kattungarna sprider glädje i sina nya hem och är högt älskade. Det är långt viktigare än att vara vackrast i en skönhetstävling trots allt.

31 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)