Skönt!

Kattungarna är nu mer än två dygn gamla och det är skönt. De hittar till mammas mat och suger fint. Deras missnöje, när de flyttas från Sandies varma kropp till den kalla vågen, går inte att missta sig på. De gallskriker! Kall och kall förresten. Vågen är rumstempererad.

Tyvärr har jag inte kunnat glädja alla, som hört av sig och velat köpa en kattunge. Efter mycket funderande och ett svårt val, har jag nu i alla fall bestämt mig och också informerat dem jag utsett till kattungarnas nya, blivande ägare. Ingen av de uppfödare jag känner har en dräktig hona, så jag har inga tips att ge till "ragdollsugna". Jag pratade med Lotta idag, Sissels fodervärd. Vi är överens om att Sissel ska paras vid första löpet efter genomgången ultraljudsundersökning av hjärta och njurar. Det förutsätter givetvis att allt ser normalt ut. Jag har väldig tur, som har en "ragdollvan" fodervärd med egen erfarenhet av både kattfödslar, uppfödning av kattungar och utställning. Om jag ska närvara vid Sissels förlossning, får Lotta avgöra. Jag hjälper mer än gärna till.

Idag har det varit high life här. Jag var tvungen att avboka städningen i torsdags för att inte störa Sandies förlossningsarbete. Idag hade Ove bestämt sig för att städa, något som uppskattades inte bara av mig utan även av kattungarna. De jagade med stor förtjusning golvmoppen. Sandie slapp dammsugaren och när Stisse upptäckte att det var lugnt i sovrummet tog han plats i sängen och där stannade han tills städprojektet var över. Vi får avvakta med den lite noggrannare städningen under sängarna t ex, tills de stora kattungarn flyttat (sovrumsmattan tog Ove ut i hallen och dammsög den där).

De små kattungarna vägde ikväll 160 g alla tre. Sandie kanske längtar efter sällskap men vi har ingen bättre lösning än att ha henne och hennes bebisar i sovrummet och hålla henne sällskap där, så länge Primus och Flinga bor kvar hos oss. Jag är inte säker på att de vet skillnaden mellan "nyfödingarna" och leksaksmöss. Sandie blir glad, när vi sitter bredvid och klappar henne, tror jag, för då spinner hon högt. Hon kommer ut i lägenheten korta stunder, när kattungarna sover men vid minsta ljud från bolådan återvänder hon genast dit. 

Så här ser Sandies dagar ut en bra tid framöver och så här trötta blev de "stora" kattungarna av städningen.

 
28 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)