Skönt att bocka av

När det gäller julnumret av Trasdockan har vi tagit ett stort steg framåt. Carina och jag har korrekturläst c:a 75% av all text. När det gått lite tid hittar man oftast bitar i texterna, som kan skrivas om på ett bättre sätt och så har det också varit den här gången. Nu ligger de texterna i Dropbox, klara för Christoffer att ta sig an; välja bilder på fina katter till texterna och placera allt på ett bra sätt i tidningen. Misstaget från förra gången får inte upprepas. Texten var då skriven i en färg, som inte framträdde ordentligt mot underlaget. Stora delar av tidningen krävde därför en del ansträngning för att kunna läsa. Informationsbladen ligger också klara, så vi kan pricka av en hel del men .......

Kunskapstesterna som åtföljer Pawpedstexterna är mycket tids- och tankekrävande. Vi har nu nått en rätt hög nivå och för att lösa uppgifterna krävs att man ritar upp korsningsscheman och håller reda på hur olika gener nedärvs. Vi lär oss skillnaden mellan genotyper och fenotyper. Enkelt uttryckt är genotyper den genetiska uppsättningen och fenotyper det vi ser. Exempel på det är enäggstvillingar; de har samma genetiska uppsättning. Trots samma genotyp har de inte riktigt samma fenotyp. De har t ex olika fingeravtryck och det finns vissa skillnader i utseendet, även om de är svåra att upptäcka.

Imorgon när Ove ska jobba med båten, ska jag börja lära mig tolka stamtavlor. Jag har trott mig kunna det tidigare men har insett att det kan jag inte alls. Nu blir det morgondagens uppgift. Hoppas att de individuella uppgifterna, som följer på varje textavsnitt, är roliga. Kanske är det svårt att tro att genetikuppgifterna är roliga men det är de. Texten är humoristiskt skriven och bilderna som illustrerar den är också skojiga; gulliga ritade katter med glada uttryck, färger och mönster.

Marco har skickat ett par bilder på Sixten. Sixten ser sig själv som den självklara familjemedlem han är och tycker då att det är naturligt att få vara på bordet, när "mamma" och "pappa" äter. Han är också en hängiven ornitolog och har hittat ett bra ställe, varifrån han kan spana på fåglarna. Marco och Linda är säkert glada över att få vara inneboende hos honom. Sixten är en väldigt stilig katt och väldigt lik sin mamma, förutom att han är mycket större och kraftigare. Vore roligt om Linda och Marco skulle ställa ut honom någon gång. Han är en riktigt fin katt. Så här ska en Ragdollkille se ut.

 
28 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)