Skönt att vi finns.....

... vi som vill hjälpa djur! Lika lite som det går att stödja både Hjärnfonden, Cancerfonden, Hjärt- och lungfonden, Diabetesfonden, Psoriasisfonden, Njursjukas fond m.fl, lika lite går det att stödja alla föreningar, som arbetar för djurens bästa. Världsnaturfonden stödjer jag sedan flera år tillbaka, likaså Stockholms katthem men Djurens rätt, SVEKATT Akutgruppen, Kattstallet m.fl gör ju också ett bra jobb.... Hur mycket vi än vill hjälpa går det inte att räcka till för alla. Huvudsaken vi hjälper någon och efter egen förmåga. 

Djurens Rätt (DR) har funnits sedan 1882 och är Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. DR arbetar för alla djur, dem som lider i djurförsök, i ”djurfabriker”, i burar på pälsfarmer osv. Med andra ord - DR arbetar för alla djur som utnyttjas av människor och som inte får utlopp för sina naturliga beteenden.
Konstigt att jag inte tänkt på att gå med där tidigare! Bland mycket annat läsvärt på DR:s hemsida hittade jag den dokumentära kortfilmen Kattfällan”. Klicka på länken och se den!

Det grundläggande för att lösa problemet med hemlösa katter är att det blir obligatoriskt att ID-märka och registrera sin katt. Precis som det finns ett hundregister behöver det finnas ett kattregister. Kastreringsprojekteten i filmen Kattfällan genomförs enligt TNR-M-metoden, vilket står för Trap, Neuter, Return och Manage, eller på svenska fånga in, kastrera, återplacera och sköta om. Katterna i en koloni fångas in, veterinärbesiktigas, kastreras och ID-märks. Kattungar och vuxna katter som kan omplaceras får nya hem. Alltför sjuka katter avlivas. De som är friska men förvildade släpps tillbaka i sina gamla revir efter kastrering. 

Detta tror jag på!

25 mar 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)