Skriva och minnas

Jag ringde Lotta igår kväll. Mitt huvudsakliga ärende var att prata om hennes ansvarsområde på hemsidan; kattungar till salu, nya uppfödare och avelshanar men det dröjde inte lång stund, innan samtalet gått över till att helt handla om Rubi, Sissel och kattungarna. Två av småttingarna har öppnat ögonen och alla går fint upp i vikt.

Det är för tidigt att avgöra om Sissel är dräktig men vi hoppas ju givetvis det. Själv Tycker jag att det är svårt att avggöra om Stina och Sandie blivit dräktiga efter parning genom att bara titta efter de vanliga, tidiga tecknen; svullna och hallonröda bröstvårtor. Lotta tycker inte heller att det är lätt. Hon fotograferade Sissels "tuttar" innan Amaretto kom på besök och hon försöker nu jämföra bilderna med verkligheten men något säkert kan hon inte säga. Spännande, vi håller tummarna!
Hur det än förhåller sig vet vi att Sissel har modersinstinkter. Hon hjälper sin ”syster” med allt (utom amningen förstås); hon tvättar kattungarna och passar dem i bolådan, när Rubi vill vara ”vuxen katt” och lämna sina bebisar en stund. Hon ligger där även när Rubi ger sina bebisar di. Hon vaktar kattungarna mot vad hon upplever som faror, Sofia (Rubis ägare) t ex men hon blev också orolig, när Lotta skulle fotografera kattungarna och en av dem pep. Sofia bet hon men naturligtvis inte sin fina ”mamma”.

Min erfarenhet är att det oftast är svårt att hitta någon, som erbjuder sig att skriva minnesanteckningar från möten, arbetsplatsträffar t ex. I styrelser finns alltid en person, som har uppdraget sekreterare till skillnad från många andra möten, där uppgiften sköts av vem som helst av de närvarande (gissa vem som stod för att skriva minnesanteckningarna på förlossningen :-).) Jag förstår inte att det ska vara jobbigt eller svårt - det är roligt att skriva! Än mindre begriper jag att ingen vill justera ett protokoll. Då är det ju en annan person, som står för formuleringarna och det är bara att tillse att allt väsentligt som diskuterats/beslutats finns med och stämmer. För att sköta uppgiften bra måste man själv skriva små ”stolpar”. Detta skrivet med anledning av att jag i förrgår fick utkastet till protokollet från det senaste styrelsemötet på katthemmet, där jag åtog mig att justera protokollet. Ingen annan kände sig hugad.

Jag har alltid min iPad med mig på möten just för att det är bra att kunna anteckna vissa saker, även om jag inte planerat att göra andra anteckningar än dem jag behöver för mitt eget minnes skull. Har inte tänkt på saken tidigare men kanske vore det bra att även, precis som man väljer sekreterare, utse någon som alltid justerar protokollet. Varför gör man inte det istället för att man läser punkten på dagordningen och det varje gång uppstår en lång tystnad? Efter att ha kompletterat protokollet igår med några, som jag anser viktiga påpekanden, skickade jag det tillbaka till sekreteraren. Det var inget stort jobb och fördelen med att vara justerare är att jag minns mycket bättre, vad som sades på just det mötet.

Fick ett foto på en av kattungarna från Ingers, Sandies uppfödare, senaste kull. Kattungen är leveransklar nu och den som blir ny ägare av den tjejen kommer att få en liten kisse, som är uppvuxen med kärlek och det bästa av allt.

9 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)