Finns hon till salu - den fertila avelshonan?

Jag undrar vad katterna tänker, när de blir utsatta för sådant, som de inte gillar. De förstår ju inte att det alltid handlar om saker vi gör för deras eget bästa. Jag är alltid så rädd för att de ska tänka att jag är elak. Mitt förstånd säger mig att så inte är fallet, för de litar på mig även efter det att jag t.ex. tvingat dem till veterinären. De "bråkar" inte men jag ser tydligt att de vill därifrån. Snart är det dags igen. När jag skrivit klart här, ska jag äntligen göra slag i saken och beställa tid för "seniorbesiktning" och hoppas av hela mitt hjärta att båda förefaller friska.

Det blir ju inte alltid som man vill, hoppas eller planerat. Det blev jag tydligt påmind om igår. På det senaste medlemsmötet träffade jag en ny medlem i klubben. Han hade väntat och längtat till den dag, när hans blivande avelshona skulle fylla ett år, d.v.s. vara tillräckligt gammal för att scannas. Han hade beställt tid för henne på Södra djursjukhuset. Efter det skulle hon vara klar att paras. Igår ringde han mig för att efterhöra om jag visste någon, som har en fertil ragdollhona i 1-årsåldern.
Ultraljudet visade tyvärr att katten är drabbad av svår hypertrofi, vilket naturligtvis var ett förfärligt tråkigt besked. Det som ändå gladde mig var att katten, som mår bra, ska få kvarstanna i hemmet och få det bästa möjliga livet. När, hur och om katten blir påverkad av sin sjukdom vet vi inte men mamma kommer hon aldrig att bli. Som väl är kommer hennes husse ändå kunna bli uppfödare, även om det nog kommer att dröja. Att hitta en fertil vuxen avelskatt är ju inte det enklaste. Jag vill gärna hjälpa till men jag vet f.n. ingen han kan vända sig till. Om du som läser detta vet någon som har "den katten" till försäljning, hör av dig till mig!
Tyvärr tror jag att det enda som är möjligt är att köpa en kattunge och "börja om". Vi har förvisso aldrig några garantier någonsin men ett gott råd är ändå att endast köpa katt av uppfödare som följer Ragdollklubbens hälsoprogram och att tillse att även hankattens ägare gör det.

 

8 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)