Skulle vilja veta vad som händer

i de små katthuvudena. Var det en tillfällighet att varken Stisse eller Sandie ville ha frukost imorse eller saknade de Stina? Det har aldrig tidigare hänt att de ratat morgonmålet. Båda var uppe och gick omkring hela förmiddagen utan att vilja sova, som de brukar. Vad tänkte Stina, när hon vaknade? Hade hon ens sovit? Svaret på mina frågor finns i kissarnas huvuden och jag kommer aldrig att få veta.

Pia skrev ett sms på förmiddagen. Hon kunde inte med säkerhet säga, om katterna parat sig ännu. Det hon sade var att Stina kommit ut från sitt gömställe och att det var "livat inatt". Om det blir en lyckad parning, kommer vi att ha kattungar i början av november. Vad roligt det skulle vara. Hoppas, hoppas! Sandie var bara sex månader, när Stina födde sin förra kull. Undrar hur hon kommer att reagera på kattungar nu, när hon är vuxen. 

Idag kom ett mail från Arne. Han har preliminärbokat en resa med Viking line för 20 personer och 20 katter till kattutställningen i Åbo den sista helgen i november. Skönt att Viking line tar emot oss även denna gång. Vid ett tidigare tillfälle lyckades en av de fyrbenta passagerarna ta sig in under en soffa utan att självmant vilja komma fram. Personal på båten tvingades montera ner ottomanen för att kunna få fram kattencool. Förhoppningsvis har vi kattungar, när resan blir av, så vi kommer inte att följa med. Alltsedan 1983 har "Kattens dag" firats den första advent. På flera zooaffärer och veterinärkliniker firar man dagen på lite olika sätt. Förra året hade Sara, medlem i Järva kattklubb, tagit med sig sin stora, snälla Skogkatt, som barnen gärna klappade. Sara svarade också på eventuella frågor om katter. I år sammanfaller "Kattens dag" med Åbo-resan. Kanske Ove och jag kan bidra med något den dagen, antingen på Bromma zoo eller på Evedensia (tidigare Vösterorts djursjukhus).

Ingen katt synlig. Då ligger de, med stor sannolikhet, i min säng - Stisse på min kudde och Sandie tryckt intill honom. Det är inte roligt för mig, eftersom den som först tagit platsen äger den. 

 
1 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)