Slöa katter

Katter gillar värme men blir samtidigt väldigt lata av den. Det har varit mycket påtagligt hos oss de senaste veckorna. På morgnarna är katterna pigga men är vakna till som längst halv tio. Sedan vill de sova, vanligtvis i sängen. Här är det egentligen inte så stor skillnad i sovvanorna mot dem under det övriga året. Det som är annorlunda på sommaren är att de inte kommer upp en stund mitt på dagen, som de oftast gör när det är svalare ute. Vår och höst sover de också gärna på balkongen, som då håller en behagligare temperatur än nu. Förutom på sommaren kommer de också nästan alltid till dörren, när någon kommer, särskilt om vederbörande också först ringt på dörrklockan. 

Idag kom Carin på besök. Det första hon frågade var: "varför kommer inte katterna"? Hon, som alla vi andra, är ju van att bli "kattvälkomnad". Inte ens när hon gick in i sovrummet reagerade de mer än med ett gäsp. Först när Ove kom hem vid 17-tiden masade de sig upp. Kö till toalådorna och sedan direkt till matfaten. Sandie har alltid haft god aptit men det är först nu jag kan se att den givit resultat. Vågen står i förrådet. Ingen blir varken rundare eller tunnare av att vägas, så därför får den vara där, tills det blir aktuellt med kattungar nästa gång. Det är bara då det är viktigt att se upp- eller nedgångar i gram räknat, där enstaka gram har betydelse. När det gäller vuxna katter behöver man inte väga dem särskilt ofta om man inte har en ordentlig indikation; en sjuk katt, en extremt mager katt som inte verkar öka i vikt trots extra kaloririk föda eller en överviktig/tjock kisse, som inte syns gå ner trots att den äter dietmat.

Nu är det kväll och alla kissarna är pigga; de äter och går omkring i lägenheten. De lägger sig en stund ömsom på balkongen och ömsom bredvid oss i soffan och så spatserar de kring en stund igen.

Om inte Tasse funnits, hade jag aldrig träffat Carin och det hade varit synd. Vilken lycka att hon kontaktade just mig, när hon ville köpa en ny katt, när hennes Prins Albin hade dött. Tasse har det så bra hos Carin, där han garanterat slipper enerverande kattungar. Han var aldrig elak mot våra småttingar men han tyckte att de var jobbiga. Tasse är en energisk katt - då menar jag inte jobbig. Han är smidig; kan både hoppa högt och ta sig in i trånga utrymmen, vilket han är mycket förtjust i. Trots vanligtvis mycket energi är han också slö på sommaren. Han håller sig ofta på den södervända balkongen, där temperaturen inte sällan håller sig runt 40 grader. Inte konstigt att han är dåsig. 

Uppriktigt sagt - det är inte bara katterna som är slöa i värmen :-).

20 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)