Slussningen

Nyss bar jag ut Stisse på balkongen, där han verkligen trivs med att vara. Det är så olyckligt att Sandie för närvarande betraktar världens snällaste, goaste, underbaraste katt - min mysgubbe Stisse - som en fiende. Förutom att det är tråkigt att behöva leva med stängda dörrar i bostaden är det jobbigt att behöva ”slussa” Stisse ut och in från balkongen, så att Sandie inte ska attakera honom. Inte heller vill jag att han ska behöva vara ensam i sovrummet, vilket gör att jag ofrivilligt måste ligga där på sängen i flera timmar om dagen för att hålla honom sällskap. Nu råkar det iallafall sammanfalla med att jag långa stunder, med jämna mellanrum, måste inta ryggläge pga en period av kraftig smärta i benen. Jag skulle ändå föredra soffan, vilket psykologiskt sett får mig att känna mig friskare än när jag befinner mig i sängen. 

När jag ligger bredvid Stisse är han nöjd med att vara instängd. Igår fick jag avlastning som sällskapsdam av Stina, som under flera timmar låg i sängen och sov tillsammans med Stisse. Mellan varven i sovrummet slussas han ut och han (och jag) älskar hans fina klätterställning. Enligt mig ”behöver” katter inte gå ut. Det viktiga är att de har stimulans och till det bidrar en klätterställning i allra högsta grad. De kan vässa naglarna på den, klättra i den, sova på den spana från den och bara mysa där. En stabil och bra klätterställning inomhus är ett måste för en katt, oavsett om det är en inne-, ute- eller ”både ock”-katt. Under veckan ska jag åka tillsammans med min son, Nicke, och köpa ett klätterträd till hans katt. Nicke fyllde år igår och det ska bli hans födelsedagspresent. Saga, hans sibirier, har förbrukat sin klätterställning och behöver en ny. Mitt råd till alla som ska införskaffa ett ”träd” är att köpa ett av god kvalité. Det finns många lågbudgetvarianter men de är ofta instabila och måste tämligen snabbt bytas ut. I längden blir det en dyrare affär. Kvalitetsträden ”skapar” man själv genom att sätta samman delar så att trädet passar den plats de är tänkta att stå på. När någon del blir utnött, är det lätt att byta ut endast den till skillnad från de billiga, där man oftast måste kassera hela möbeln.

Du minns väl att du kan förstora bilderna genom att klicka på dem?

 
27 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)