Statistik och slutsatser

Statistik och slutsatser går att tolka väldigt olika. Man väljer själv, vad man tror på. Ett mynt har både en fram- och en äbaksida. 

Första gången jag hörde orden hundmänniska och kattmänniska var, när jag var barn och vi skulle köpa hund. Då sade min mamma till mig: "du och pappa är hundmänniskor men Gunilla (min syster) och jag är kattmänniskor". Jag håller inte med om att vissa föredrar katter framför hundar eller tvärtom. Jag tycker om de flesta pälsdjur, fjäderfä, sköldpaddor och elefanter (och fiskar i tillagad form). Att jag har katter beror på att jag inte vill känna tvånget att gå ut på promenad, när det regnar, snöar eller jag bara inte har lust. På så vis är katter mycket lättare att ha än hundar. Den dag en hunduppfödare säljer en valp och själv ombesörjer rastningarna av den, kommer jag att vara den första att höra av mig.

Agria är det största försäkringsbolaget för djur, vilket innebär att där finns ett stort underlag för statistik. Igår läste jag, av en annan anledning, på Agrias hemsida och hittade statistik där, som är lite rolig. Man hade tittat på de vanligaste förnamnen på djurägare av olika slag och också på de vanligaste kattnamnen. De senare hade man delat upp i raskatter och huskatter.

Här kommer ett axplock ur statistiken. De vanligaste namnen på kattägare är (i fallande ordning): Maria, Anna, Eva, Marie, Lena, Susanne, Linda, Birgitta, Malin och Karin.

Bland raskatter är de mest förekommande namnen: Gizmo, Ramses, Caesar, Simba, Morris, Leo, Tiger, Ozzy, Nova och Alfons.

Huskatter heter oftast: Maja, Nisse, Smulan, Tiger, Sigge, Findus, Simba, Selma, Lisa och Missan.

Anders, Anna och Maria verkar tycka om alla djur - från fåglar till fiskar. Lars, Peter och Cecilia är överlag mer förtjusta i hästar. I Jämtland och Jönköping är killarna mer framträdande på listan. Här ligger Anders trea. Lena verkar öppensinnad både i val av bostadsort och djurslag. Spännande!!! Kan man dra några slutsatser av det? 

Själva åt Ove och jag rödspätta till middag och Ove kokade några filéer till katterna. Den enda som åt av den fisken var Stina. Ingen idé att bjuda på annan fisk än torsk.

idag har Stisse druckit duktigt ur sin nya vattenfontän. Att han drack mer än han brukar, tror jag beror på att han tycker att det är roligt med vattenstrålen. Sandie tittade noga på, hur han gjorde men provade inte själv. Tror att det kommer imorgon

6 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)