Småsyskon

Zinja, Stella Cerise, Zingo, Laban, Pepsi och Pyret har fått tre småsyskon på pappa Maltes sida. Han har haft besök av en tjej från Åkersberga och det resulterade i två mittedkissar och en bicolor, kön vet jag inte. Eva, Maltes matte, bad mig om hjälp, för hon har inte riktigt kläm på hur man ser om en ragdoll är en colorpoint, mitted eller bicolor. Utan stöd för minnet kan det vara svårt. Det är helt enkelt olika grader av vitfläck. Människor tänker olika men för mig finns ingen tvekan och jag tänker så här: en ragdoll har ljus päls (mörknar med åren).

En ragdoll med mörka ben och öron, mörk svans och mörkt ansikte och som helt saknar vitt, kallas colorpoint.

En ragdoll med fyra vita tassat och vit haka kallas mitted.

En ragdoll med vita ben, vitt bröst, vit mage och ett vitt uppochnervänt V i ansiktet kallas bicolor.

Ragdollen är en av de få raser där vitfläck är godkänt i kombination med maskfärgen. Mitted, colorpoint och bicolor är tre olika varianter av vitfläck, colorpoint saknar vitt, de övriga har vitt men olika mycket (olika grader av vitt som det heter).

Många kallar ovanstående mönster, vilket är helt fel. Ragdollen har endast en typ av mönster, tabbymönstret. Kattens mönster visar sig som ett M i kattens panna, vit "eyeliner" runt ögonen och en tegelröd nos med mörka konturer.

Med hjälp av beskrivningen kan du nu fastställa vad katterna kallas; colorpoint, mitted eller bicolor. 
Nr 1 är:............, nr 2 är:............... och nr 3 är:..............

 
12 jun 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)