Smurf måste flytta

Idag, strax innan jag skulle åka in till stan för att gå på bio, ringde Eva - Smurfs ägare. Hon har varit sjuk i flera månader och tycker inte att hon orkar ge Smurf den stimulans, som hon behöver. Jag ber alla, som köper kattunge från oss, att höra av sig, om de av någon anledning inte kan behålla sin katt. Inte säkert att jag kan lösa problemet men jag vill gärna vara med och hjälpa till.

Så snart jag fick vetskap om detta, kontaktade jag Nicke. Han har själv två katter och det räcker men jag vet att han har flera goda vänner, som också älskar katter och kanske skulle kunna vara intresserade. Inom en timme hörde Nicke av sig och berättade att Jens gärna vill utöka sin familj med en tredje katt. Hos Jens kommer Smurf att ha sällskap på dagarna av en annan innekatt, en treårig tjej. Familjens maine coon är utekatt och är sällan hemma. Om Eva tycker att det är en bra lösning kommer Smurf att bo i ett fristående hus på Värmdö med möjlighet att vara ute på en stor tomt, givetvis under uppsikt och i sele. Att tvingas skiljas från sin älskade kisse är mycket svårt. Ett sådant beslut kan man bara fatta, när man älskar sin katt. Då ser man i första hand till kattens bästa. Smurf kommer att få det bra och säkert finna sig väl tillrätta. Svårare blir det nog för Eva.

Sissel är anmäld och anmälningsavgiften betald till utställningen i Nyköping. Till min fasa insåg jag igår att vi inte kan ställa ut henne då. Hon är syster till Smurf och fyller följdaktligen år den 21:a. Då ska hon ha sin tredje vaccinationsspruta. Det går visserligen att ge henne den redan nu men då kan hon inte delta den här helgen. Karenstiden är 15 dagar och under den tiden får katten inte ställas ut (från vaccinationsdatum till utställningsdagen). Utställningen i Nyköping äger rum 25-26 mars, så det går inte heller att vaccinera henne på måndag, den 13:e. Vi får helt enkelt avstå från att ställa ut vår skönhet - en läxa som kostat oss 340 kr.

Carina och jag gläds åt att vi fått igång ett samarbete med andra kattklubbar. I Borlänge, där Ulrica Ohlsson kommer att hålla två utbildningsdagar "Avel med framgång", kommer vi att vara runt 30 deltagare och klubben kommer i slutet av april att anordna en utbildning i Malmö kallad "Kattsex". Även detta seminarium kommer att hållas i samarbete med andra kattklubbar.

Jag känner mig säker på  att det alltid - och för alla - är en stor vinst att hjälpas åt. Man blir varken duktigare eller bättre genom att påtala brister hos andra (tänk bara på politiker som aldrig svarar på varför, när något misstag begåtts i det egna partiet utan alltid förklarar felet att det har sin orsak i föregående regering). Så låt oss hjälpas åt i vår strävan att göra ragdollen ännu bättre genom att dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter.

 

 

7 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)