Scanning, Zinja och styrelsemötet

Zinja är född 25:e mars i år, snart dags att scanna henne, d.v.s. hon ska genomgå en ultraljudsundersökning av hjärta och njurar innan hon ska paras. Förhoppningsvis blir hon mamma någon gång under sommaren men det är förstås lite tid innan vi är där men tiden går fort! Ragdollklubben har blivit lovad ett nytt scanningstillfälle i mars och det blir bra för Zinjas del. Att jag skriver om det nu beror på att vi talade på styrelsemötet ikväll om just scanning och att det är roligt att så många följer Ragdollklubbens hälsoprogram.

Sofia hämtade, som jag redan har  berättat, Zinja hos Tania vid lunchtid i söndags. Sedan körde hon hem till Vendelsö. När Stina flyttade in hos oss tog hon, som jag skrivit tidigare, flera dagar på sig, innan hon vågade sig ner på golvet för att närmare bekanta sig med det nya hemmet (hon ville bara sitta i mitt knä eller ligga nära mig i sängen). Sofia har, när alla kattungarna i den flyttklara kullen levererats, ytterligare 9 st 5 veckor gamla småttingar och 2 vuxna katter. Dem hade Zinja ännu inte bekantat sig med, när jag hade kontakt med Sofia i söndags kväll. Sofia berättade att Zinja  reagerat en del på alla ljud, som ett hem med tre barn innebär. Hon är kavat och det kommer inte att ta lång tid, innan hon införlivar ljuden i sin vardag, gissar jag. Hon är ju inte vuxen ännu och troligtvis kommer hon att ha mycket kul med de små. Jag har inte fått någon ny "rapport" men ska höra av mig imorgon för att få en uppdatering. Detsamma tänker jag göra också beträffande Sandie, som jag är övertygad om har det bra men som det vore roligt att träffa snart. 

På styrelsemötet idag började vi lite löst att prata om årsmötet. Det är mycket att förbereda till dess och snart måste vi fastställa datum och börja så smått. Ordföranden, vice ordföranden och sekreteraren ska inom kort träffas och de återkommer med förslag. Därefter måste lokal bokas och även det måste ske i god tid innan mötet, som nästa år ska hållas i Göteborg. På årsmötet utses även "Årets katt" och den tävlingen ska också utlysas i god tid. Vi måste också be våra sponsorer om priser till lotterierna som vi brukar ha. Finplaneringen kan vänta tills efter nyår.


Styrelsearbetet är både trevligt och intressant men man måste vara införstådd med att det kräver att man avsätter en hel del tid för det, om allt ska flyta bra och Ragdollklubben vara en klubb där ragdollägare vill vara med och känner sig hemma. Styrelsen måste arbeta för att medlemmarna också ska känna att de får 'valuta för pengarna". Det är viktigt att vi fortsätter publicera (minst) 4 nummer per år. Att tidningen är uppskattad har vi fått bevis på från många håll och det är Carina och jag självfallet mycket glada för.

5 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)