Snart är hösten här

Att hösten nalkas märks mest på dagsljuset, tycker jag. Idag gick solen upp 04:52 och kommer att gå ner 20:53, nästa vecka 5:08 resp. 20:34. På en vecka har den tid det är ljust minskat med 35 minuter. Den 21 december, årets mörkaste dag, är "dagen" 6 timmar och 4 minuter lång. Jag älskar ljuset och är mindre förtjust i mörkret men det gäller att göra det bästa möjliga av dagarna, som nu blir kortare och kortare. Det kan vara mysigt med levande eld också men då gäller det att inte slappna av för mycket, för en kattsvans hamnar lätt i ljuslågan. Nåväl det dröjer länge än till december. Förutom ljus, värmeljus är säkrare än stearinljus, kan vi förgylla hösten med kattutställning(ar). Förmodligen åker jag inte till Hälsningland och tittar på Sissel och Rubi på deras första utställning men i Sollentuna rackethall, där min nya klubb, Birka kattklubb, håller utställning 19 - 20 november, kommer jag nog att få se henne på domarbordet.

Innan "Sissels utställningar" ska Ove och jag besöka Djurens helg på Solvalla, där min förra klubb, Järva kattklubb, arrangerar sin utställning kommande helg. Förutom att se en mängd vackra katter, kommer vi också att prata med "kattmänniskor", som vi lärt känna pga vårt intresse för katter. Igår kväll hörde Carina Jadbris av sig, Carina som köpte Mitzi i februari. Hon undrade, om vi skulle kunna göra sällskap och det tycker vi är bara roligt.

Idag kom det över mig igen, hur tyst det är här, när vi inte har kattungar. Om Stina ska ha ytterligare en kull, bör det ske snarast och nya kattungar i november skulle vara kul. Jag ska fortsätta leta hane till henne ikväll. Kavaljer till Sissel har jag ju redan men han är för ung i början av september (när jag tror att Stina kommer att löpa). Han kommer att vara 11 veckor då :-).

Nu ska jag förklara, vad jag menar med en dyr huskatt och en billig raskatt. Idag hittade jag en annons på huskattungar, en blandning mellan Ragdoll och Helig Birma. De var idag prissänkta från 8000kr till 7000kr. Visst är en blandraskatt gullig och jag förstår att man kan "bli såld på" en sådan också men varför inte vända sig till en seriös uppfödare, som både följt Ragdollens hälsoprogram med HCM- och njurscanningar och som brukar ge livslång support?

9 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)