Snart är sommaren här!

Fästingar och alla andra små äckliga kryp kan ställa till en massa problem på sommaren. Trots det är det är ändå ljuvligt att solen och värmen har kommit. Smulan har haft en fästing i nacken men den verkar inte ha lämnat större skada efter sig än ett litet rosa mörke utan infektionstecken. Idag har jag suttit i solen i båthamnen och det var underbart. Så länge vi har kattungarna kvar, kommer vi att lämna katterna hemma och bara vara på båten några timmar på dagarna. Eftersom Sandie vägrar äta torrfoder vill jag inte lämna henne hemma mer än fyra timmar åt gången. Hon behöver äta och blötmaten ska inte stå framme länge.

När vi kom hem från båten kunde vi konstaterat att alla katterna nog sovit medan vi varit borta. De vuxna mötte oss i dörren men de var lite sega och sträckte på sig, innan de alla gick ut i köket för att få mat. Kattungarna är mycket medvetna om sin omgivning nu och så snart vi närmar oss hagen, tittar de uppmärksamt på oss. 

Vi vägde dem som vanligt ikväll (fastän vi egentligen inte behöver göra det så ofta nu). De har ökat jättebra även det senaste dygnet, 15-25 g per kattunge. Ibland serverar vi Sandie mat inne i hagen och nu har småttingarna börjat visa intresse för matfaten - inte så att de försökt äta men de har nosat på faten. Kattungar föds utan tänder men redan under den tredje veckan börjar mjölktänderna visa sig, 26 små vassa piggar. Dessa ersätts successivt av 30 permanenta tänder från och med ca fyra månaders ålder. Tandhälsan är viktig och om det ska jag skriva lite mer om imorgon.

Elin har publicerat en liten filmsnutt på kattungarna på Instagram, Prata Katt. Minst en gång i veckan ska jag filma småttingarna och publicera filmen där. På tisdag ska Elin och jag förbereda en ny inspelning och temat då kommer att vara ”Huskatt - raskatt, för och nackdelar”. Vi kommer också att intervjua en kattägare, som valt en ovanlig ras och anledningarna härtill.

 

 

5 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)