Snart dags

Tiden går fortare och fortare för varje år som går - åtminstone tycker jag att det känns så. Mina kattungar hos Lotta ska, även de, flytta snart. Därmed övergår Sissel i Lottas ägo och hennes nästa kull kommer att få Lottas stamnamn. 

Jag tycker att det är roligt att Sissels fina gener går vidare men mer än fyra kullar tycker jag inte att en kattmamma ska ha. Hon har väldigt mycket arbete med sina ”barn”; ska ensam både tvätta, mätta och uppfostra sina bebisar. Jag anser att hon efter den fjärde kullen ska få vara en bekymmerslös kisse, som utan ansvar för andra kan njuta av livet och bara tänka på sig själv.

Stina var, som jag tidigare berättat, en oerhört omsorgsfull mamma som månade väldigt mycket om sina ungar och glömde nästan helt bort sig själv. Som fertil tog hon även stort ansvar för Sandies kattungar (när hon fick tillåtelse av Sandie) från c:a 6 veckors ålder. Som kastrat har hon inte alls intresserat sig för Sandies senaste kull. Numera ägnar hon sig mer åt att uppfostra fiskarna och när de får mat, sätter hon sig framför akvariet och slår med tassen på glaset, om hon tycker att de simmar alltför nära. Stina är också mycket mer tillgiven nu och har en helt annan ro i kroppen.

Sandie har fött och tagit hand om 19 kattungar totalt. Hon har därmed också berikat många familjer med en förtjusande katt. Nu ska även Sandie kastreras och jag har beställt tid för henne måndagen 22 juli. Precis som för Stina ska ingreppet ske på Väsby Djursjukhus, en fantastiskt fin djurklinik med personal, medicinsk apparatur och laboratorium ”på topp”. Förutom det har man också en moderat prissättning. Det är viktigt att känna till att kostnaden för ett och samma ingrepp/undersökning kan skilja 100% mellan olika veterinärkliniker, något jag ska återkomma till senare. Elin och jag har också spelat in ett avsnitt från Väsby Djursjukhusi till vår podd, Prata Katt, och vi blev mycket väl mottagna när vi kom.

Efter kastrationen kommer vi att hämta hem Sandie men efter 7 - 10 dagar kommer vi att.......Vad som händer då berättar jag om imorgon.

Flinga, i stamtavlan döpt till Snöflinga, föddes en snöig novembernatt för snart tre år sedan. Hon bor hos Laila och Jan och deras två hundar (som hon f.ö. uppfostrat med bestämd tass) i Västerås. Igår fick jag en semesterhälsning från Flinga. Visst är hon vacker? Tack Laila!

 

 
6 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)