Snart dags att utse ”för-alltid-hemmen”

Det är många, som visat intresse för både Sandies och Sissels kattungar och det börjar bli dags för mig att träffa lämpliga nya ägare. Det är ingen lätt uppgift eftersom alla, som jag haft mail- och/eller telefonkontakt med, verkar väl lämpade som kattägare. Hur tänker och gör jag då? 

Jag prioriterar alltid dem som väljer att köpa ett syskonpar, eftersom jag tror att det är en väldig trygghet för en kattunge att flytta till det nya hemmet tillsammans med en bror eller syster. I de fallen sänker jag också totalpriset med 1 000 kr. Därefter träffar jag i turordning dem som hört av sig. Några kan ha tröttnat på att vänta på en kattunge från mig och redan hittat sin nya familjemedlem hos någon annan. Därför vill jag att alla ni, som fortfarande är intresserade, hör av er igen om jag inte redan har bestämt träff med er. Om vi är överens och nöjda med varandra och ni med kattungen, skriver vi ett tingningsavtal. Kattungen är därmed reserverad men kvarstannar hos mig tills den är minst 12 veckor. Som de blivande ägarna är ni naturligtvis välkomna att hälsa på er lilla kisse i väntan på överlåtelsen. I samband med tingningen erläggs tingningsavgiften som är 2 000 kr.

Kattpappa Malte är en utekatt/innekatt, dvs han älskar att vara ute på tomten hemma i Uppsala men är aldrig utan uppsikt. Han och hans ”syster”, en annan trevlig ragdoll, är innekatter i mina ögon, eftersom de aldrig släpps ”vind för våg”, sover och har sina kattlådor inomhus. Det passar dem perfekt! Det viktigaste för dem är att få vara tillsammans med sin ”mamma” Eva.

Pappa Malte uppfyller verkligen rasstandarden ”Lång kropp, med medelkraftig till kraftig benstomme”.

 
30 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.