Snart ett halvt kilo

Det är fantastiskt att Sandies lilla kropp kan producera så mycket mjölk! Hon har helt på egen tass fött upp fem småttingar, som på 3 1/2 vecka nästan femdubblat sin vikt. Molgan vägde ikväll 490 g men de andra kattungarna ligger inte långt efter. Förhoppningsvis börjar de smaka på bebisfröna, Mother and baby, inom de närmaste dagarna. Det innebär ju inte att de slutar dia men Sandie behöver inte ensam stå för deras viktökning.

Vi har ett litet problem, när det gäller utfodringen. Problemet heter Stisse! Han fullkomligt älskar bebismat och tar alla tillfällen han ser för att komma åt kattungarnas mat. För att de ska vänja sig vid doften av torrfodret, har jag ställt ett fat med frön i hagen. Problemet är att Stisse tycker att de luktar ljuvligt. När Sandie inte ser hoppar han in i hagen och snabbt slukar han dem. Som väl är ligger Sandie oftast i närheten av hagen, när hon inte ligger hos sina barn. Då vågar Stisse inte hoppa in. Sandie är, som jag skrivit många gånger tidigare, mycket förtjust i Stisse och har aldrig morrat eller fräst åt honom. Trots det vet han att han inte är välkommen i hagen. När jag är hemma är det inga problem, för då vaktar jag, om Sandie är på en liten utflykt i bostaden men hur kan man lösa problemet, om man förvärvsarbetar? Jo, då kan man ställa en låda över matfatet med en öppning som är tillräckligt stor för kattungarna att gå in genom men alldeles för liten för - i mitt fall - en 6-kilos katt att komma igenom.

Småttingarna är för varje dag mer och mer medvetna om sin omgivning. De lyssnar och känner igen våra röster - åtminstone vill jag tro det - och kommer tultande mot våra händer, när vi sätter ner dem i hagen och samtidigt pratar med dem. De har också börjat förstå att det går att leka med syskonen, något som kommer att ta fart de närmaste dagarna. Tänk så mycket som hänt i kattungarnas liv på mindre än en månad! 

8 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)