Snart födelsedag

Sandies sista kull var något utöver det vanliga på många vis; så ovanlig så att jag var tvungen att ringa Sverak och fråga, när kattungarna var födda. Konstigt! Absolut, men jag visste faktiskt inte hur jag skulle göra.

Sent den 24:e mars förra året föddes den första kattungen, sedan dröjde det flera timmar innan den andra och tredje kom i rask takt. Dessa båda var alltså födda den 25:e. Eva, kattpappans ägare, bistod mig där jag låg till hälften inne i garderoben, där Sandie även denna gång valt att föda sina bebisar. En av kattungarna var väldigt liten men lika vital som sina betydligt större syskon. Hela natten och en bit inpå förmiddagen väntade Eva och jag på att det skulle komma fler kattungar - men icke. Vid 12-tiden åkte Eva hem.

Varför jag kände mig osäker på om det ändå fanns fler kattungar kvar i Sandies mage, kan jag inte säkert säga. Visserligen hade hon krystat kort och lätt ett par timmar efter att kattunge nummer tre var född men det hade hon slutat med men fortfarande kände jag att jag ville konsultera veterinären. Tillsammans kom vi fram till att det måste ha varit eftervärkar. 

Den 25:e på kvällen vägde Pyret endast 70 g men det var inte bara han som behövde mat. Alla kattungarna var hungriga. Sandie skötte dem fint och de sög bra men varför var de så hungriga? De måste stödmatas!

Jag vispade ihop KMR till alla tre och Ove gick in i sovrummet för att titta till dem. Plötsligt ropade han: "en av kattungarna är alldeles blöt". Omöjligt, tänkte jag. 10 minuter innan hade allt varit som vanligt. Jag tände lampan (det var nästan mörkt i rummet) och det kändes inte verkligt det jag såg. Fyra kattungar!!! Några timmar efter den fjärde sötnosen, kom de andra två i det jag kallar "den andra kullen". Det hade nu blivit den 26:e. Mer om detta imorgon. Då ska jag också visa ett foto på "lilla" Pyret, som nu blivit en stor kille.
Covid 19 har haft det goda med sig i alla fall att vi hjälper varandra efter förmåga. Ett fotobevis på det kommer också imorgon.

19 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)