Snart i mål med årets fjärde Trasdocka

Igår hade vår lilla redaktion ett telefonmöte. Carina och jag har nu jobbat tillsammans med Christoffer i ett år och vårt samarbete har utvecklats enormt i positiv riktning. Vi börjar "kunna varandra" nu; har hunnit begå misstag och löst problem tillsammans och tagit lärdom av detta. Det har resulterat i att vi numera inte har så mycket som behöver rättas eller göras om. Det i sin tur gör att det inte blir så stressigt strax innan tidningen (i form av en pdf-fil) ska skickas till tryckeriet. På måndag ska den skickas iväg och sedan hoppas vi att tidningen blir väl mottagen. Temat är "försäkringar".

Kattungarna utvecklas synbart från dag till dag. Just nu är de fullt koncentrerade på motoriken. De är riktigt duktiga på att gå nu. Visst ramlar de ibland men reser sig direkt och tultar vidare. Deras bolåda är stor nog för dem att öva men om en dryg vecka får den lilla familjen flytta till hagen, som är väsentligt mycket större. Där kommer de då att kunna ha sin mat- och vattenskål och också en liten toalåda. De blir 17 dagar ikväll och om en vecka, kommer de att serveras fast föda. Samtidigt ska de få möjlighet att utforska lådan med pellets. Jag är mer förtjust i sand men kattungar har en tendens att vilja äta av sanden, som är klumpbildande och därmed förödande för de små kattmagarna. När de är tillräckligt stora för att vistas fritt i lägenheten, brukar de själva ta sig till kattlådorna på toaletten - ledsagade av Stisse, som brukar stå för den delen i vägen mot en "riktig katt". Vid det laget har de lärt sig, vad man ska äta och inte äta, så det brukar inte vara något problem. De har då redan lärt sig att krafsa över kiss och bajs i sin egen lilla toalåda, så det vet de att de ska göra. Alla känner inte till varför katter krafsar över sina exkrementer. Nedanstående går att läsa på Agrias hemsida:

"Det var i Egyptens öken som katterna blev domesticerade en gång i tiden och därifrån kommer deras kärlek till värme. I öknen var de också själva bytesdjur och därför jagar katten helst i gryning eller skymning för då är de som mest osynliga (just det faktumet kan du utnyttja om du ska släppa ut en katt i ny miljö för i dagsljus går de alls inte lika långt).

Andra kattbeteenden som härstammar från ökentiden är nedgrävandet av både avföring och mat/byten.

– Det handlar om att sopa undan sina spår för andra rovdjur. Att till exempel inte gräva ned sin avföring kan därför tvärtom handla om att lämna ett budskap och viljan att hävda sig.

 
26 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)