Snart ikapp

Idag ska jag skriva om gårdagen och sedan är jag ifatt tidsmässigt.

Det märks att det blivit kallare. Jag kan inte längre ha balkongdörren öppen och trots att jag bara öppnar den en kort stund för att djuren ska släppas ut, blir inglasningen vit, när den varmare luften möter de kalla fönstren. Katterna verkar inte störas av att det är kyligare - de vill ändå vara ute. Detta gäller inte Stina. Hon vill inte frysa.

Hon har blivit tjock nu. Om hon följer sitt eget mönster ska hon bli mamma igen mellan 6:te och 9:de november. Hennes tidigare kullar är födda 5:te respektive 10:de november. Kattungar i, enligt min uppfattning, årets tråkigaste månad gör den ljus och underbar. Oh, vad jag längtar!

Mina uppgifter i Pawpeds kurs är nu rättade och klara. Igår kom också den sista uppgiften - utvärderingen. Inget nytt material att läsa men jag ägnade en hel del tid åt uppgiften ändå. Evalueringar är viktiga. Jag var själv mycket mån om att få veta vad deltagarna ansåg om mina kurser, som jag kallade "Word och mail basic". På SöS fick alla medarbetare en egen mailadress. Problemet var att ingen i ledningen på kvinnokliniken insåg att mer än hälften inte visste, hur man skriver, skickar och tar emot mail. Word hade flera knappt hört talas om. Det är viktigt med återkopplingar för att man som lärare ska veta både vad som är bra, vad som är dåligt/ska tas bort och kan förbättras/ändras. 

Klockan 18:20 igår begav Ove och jag oss iväg till Stadshagsterassen 100 för att lyssna på ett föredrag om tandhälsa. En veterinär från Mälarhöjdens djurklinik höll ett två timmar långt föredrag, som för mig gärna fått fortsätta ytterligare en timme. Det var jätteintressant. Hedvig Armerén är specialist på tänder. Konstigt nog finns ingen formell behörighet för att arbeta med tänder. Som sjuksköterska och läkare går man en särskild vidareutbildning, för att bli specialist. Ingen, som inte har barnmorskeexamen, får arbeta som barnmorska. Därtill krävs ytterligare en legitimation (den enda specialitet inom sjukvården med dubbla legitimationer).Hedvig är en mycket god pedagog, som jag gärna lyssnar på en gång till - gärna då på ett medlemsmöte i Ragdollklubben. Jag tog reda på att hon kostar 3000kr exklusive moms. En annan dag ska jag informera lite mer om det jag lärde mig om kattens tänder. Tveklöst bör de borstas regelbundet, helst varje dag, precis som våra egna gaddar.

28 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)