Snart ikapp....

men det har jag tänkt många gånger tidigare men så snart jag tyckt mig ha klarat av det som ”ligger på mitt bord”, har något annat spännande dykt upp. Ännu har jag inte riktigt kommit ikapp i planeringen men idag har jag iallafall kunnat bocka av en hel del i ”att-göra-listan. Jag har tagit emot en insändare till nästa Trasdickan, skrivit protokollet från styrelsemötet den 25:e och har en fråga klar till veterinären. Nästa steg blir att börja skriva om gamla katter och de problem, som ofta dyker upp med ökad ålder. Jag ska också fortsätta jaga Gustaf, som tidigare i år tog kontakt med klubben och ville berätta om sin 18-åriga katt. Han har lovat att också återkomma med datum för inspelning i Prata Katt med Elin och mig men ännu har jag inget hört trots ett påminnelse-sms. Om han inte kan lämna besked nästa vecka, får jag börja se mig omkring efter en annan ragdollägare med en gammal katt.

Ikväll läste jag i något kattforum, där en uppfödare frågade vilken typ av våg vi andra använder. För Oves och min del räckte tålamodet, men knappt, till två kullar. Sedan köpte vi en barnvåg för att inte bli helt galna, när vi skulle väga kattungar, som blivit några veckor gamla. Den energi som finns i en liten kattkropp tillåter egentligen inte vägning, för då måste de ju vara stilla under några sekunder. De välte direkt skålen vi placerat dem i på hushållsvågen (så försökte vi göra innan vi köpte barnvågen). Endast mycket små kattungar har gått bra att väga på det sättet. Barnvågen kostade c:a 2 000 kr men det har den varit värd. Jag brukar inte vara delaktig i kattfora eller FB men idag tipsade jag om att investera i en bra våg. Vi har också lånat ut vår våg till glädje för en annan uppfödare. Den fungerar dessutom utmärkt till att väga de vuxna katterna på.

 

26 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)