Sociala kanaler

Med internet underlättas vår vardag. Tyvärr är det alltför många som saknar eller har otillräckliga kunskaper för att kunna använda sig av möjligheten. Jag tar alla tillfällen i akt att peppa mina jämnåriga att anmäla sig till en kurs, om de tillhör den grupp som alltmer kommer att stå utanför samhället av idag.

Stora delar av mitt liv tillbringar jag i soffan med en iPad i knät. Ja, ja  jag vet. Det får inte bli för mycket stillasittande. Inga problem bara är medveten om det. Något som knappt tar någon tid alls för mig, max 10 minuter per vecka, är mina besök på FB. Jag föredrar att skriva personligt till dem jag känner och vill ha kontakt med (och inte till hela världen). Tänk, hur enkelt det blev igår! Innan internet hade jag tvingats skriva många brev, stoppa i kuvert, frankera (kanske t.om behöva gå och köpa frimärken), gå till brevlådan och börja vänta på svar - i bästa fall tre dagar. Med hjälp av internet kunde jag nu kopiera texten, behövde bara skriva telefonnumret eller adressen till dem jag ville nå och trycka på ”skicka”.

Jag postade det första sms:et till kattungeköparna klockan 13:08. 6 minuter senare fick jag svar. Jag skrev också några mail till uppfödare, som jag lärt känna genom katterna. Av Pia fick jag låna en avelshane för flera år sedan. Hon var den första som fick frågan - ville hon skriva lite och skicka bilder på sin hund tillsammans med katterna? Hon svarade direkt att hon gärna ville hjälpa till med det. Tänk så lång tid det hade tagit utan Internet! Med hjälp av digitaliseringen kommer vi inte lida brist på material till Trasdockan. Redan igår hade det kommit många kattbilder. Tyvärr går inte alla att använda, för att upplösningen inte är tillräcklig men vi är glada ändå. Sååå roligt att så många vill hjälpa till och flera av bilderna fungerar.

Sandie är i fin form igen; bl. a. lika duktig på att tigga som innan kastrationen :-). Det är härligt att hon har så god aptit nu. Hon äter minst ett fullt kaffefat med en blandning av Lanz och Gourmet eller Sheba och Gourmet till frukost, lunch och middag. Vssa dagar äter hon ytterligare en gång. Hon har alltid varit smal men inte mager som nu. Snart kommer hon iallafall att ha återfått sin normalvikt.

7 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)