Sollentuna dag 2

Lotta ringde vid 10-tiden och meddelade att det inte blev något nytt certifikat för Sissel idag. Inget att hänga läpp över. Hon är ju finast, det är bara domaren, som inte förstått det :-). Skämt åsido - det kommer. Hon har deltagit i fyra tävlingar; blivit EX1:a i Falun, det bästa hon kunde bli som kattunge, varit nominerad och gått till panel (kattävlingens final) i Sollentuna, fått sitt första certifikat i Örebro och blivit BIV och fått det andra certet igår. Hon är en riktigt fin katt, som vi är stolta över. 

Ulrica, nyss hemkommen från sin senaste flight (hon är flygvärdinna), till Thailand, ringde strax innan vi skulle ge oss iväg till utställningen. Jag föreslog henne att också komma och beundra alla skönheterna men trodde kanske inte att hon skulle nappa på idén. Det kan vara jobbigt med tidsomställningen. Vid 11 styrde vi kosan mot Solna för att hämta Carin, som älskar katter och gärna ville följa med. Vi betalade entréavgiften och gick in men skildes åt tämligen direkt, för på utställningar träffar man alltid gamla bekanta och det finns massor, förutom katter, att titta på. Carin hittade lite saker till Greve Frans af Tassen, hos oss kallad Tasse (han har nu bott snart 2 1/2 år hos Carin). Själv mötte jag flera, som jag träffade på scanningen på Södra Djursjukhuset. Det kändes som ett trevligt återseende. När jag satt mig för att lyssna på domare Hannas bedömning av ragdolls, vände sig damen framför mig om och - vad roligt, Ulrica!

Vi vandrade iväg till Sissels bur, så att Ulrica fick beundra henne och sedan fortsatte vi till cafeterian. Där är knökfullt mest hela tiden. Synd att inte den kattklubb, som arrangerar utställningen också får driva den! Vi satte oss i den spruckna soffan och sopade bort några kaksmulor från borden. Sedan drack vi kaffe och tre av oss åt toast och en föredrog en kokosboll. 

In igen på en sista sväng. Nya roliga möten. Jag fick låna Bo Söderströms bok "Hur tänker din katt", faktiskt den enda vetenskapliga bok om katter, som skrivits i Sverige. Jag har ju tidigare intervjuat honom och resultatet av det kommer i nästa nummer av Trasdockan.

För första gången någonsin gick jag idag hem från en utställning utan att själv ha köpt något. Imorgon planerar jag att starta min "utställningsskola"

12 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)