Som om ingenting hänt

 

Det allra bästa är, om både omgivningen och människorna runt oss får oss att må bra men om vi enbart trivs med omgivningen och inte med människorna känner vi oss inte tillfreds. Om det däremot är det motsatta; vi tycker om människorna runt oss men inte miljön omkring, kan det fungera rätt bra ändå. Vad jag vill säga är att om vi trivs bland människorna runt oss, spelar inte "omkringsakerna" så stor roll.
Människor ger inte alltid en sann bild av vad de tänker och känner, försöker ibland "linda in" saker och ting i en massa ord, som de inte ens riktigt förstår själva. Så är det inte med katter (förvisso kan de inte prata), de visar vad de tycker utan språk. Ogillar de något drar de sig undan, fräser eller morrar och när de är nöjda stryker de sig mot personen de gillar, spinner och buffar. Om de får vara tillsammans med sin husse och eller matte (som de tycker om) betyder inte bostaden särskilt mycket. Detta blev så påtagligt, när vi hämtade hem våra kissar från pensionatet, trots att de blev omhändertagna på bästa sätt där. Det var mycket som hänt under sex dygn; det hemska bilandet i lägenheten ovanför, en längre bilfärd än till båten och ett helt nytt boende, nya människor och många obekanta katter. Katter gillar inte förändringar och - även om våra älsklingar nu kom hem till Ove och mig - var bostaden ändå främmande. Som jag skrivit tidigare, sov de mycket de första dygnen men nu beter de sig, som om de aldrig bott någon annanstans än här. De är helt enkelt trygga och nöjda, bara de vet att vi finns i närheten.

Vi - både Ove, jag och alla katterna - var väldigt nöjda med Sagatun. Att berömma borde vara lika lätt och naturligt som att klaga. De allra flesta blir uppriktigt glada för beröm och det behöver inte kosta något mer än några vänliga ord och ett leende. Varför är så många så snåla med vänlighet? Ett: "tack för fin service, tack för bra bemötande eller tack för hjälpen" är något jag ofta använder mig av. Mottagaren blir alltid jätteglad, jag själv också när jag märker det. Det är roligt att kunna glädja andra.
Med ovan sagda måste jag berätta att jag nyss skrivit ett bra omdöme om Sagatun på deras hemsida. Naturligtvis är jag inte den första att berömma Bertil och Marita och deras pensionat i deras dagbok på hemsidan men jag vet att de ändå kommer att bli glada.
Dags nu att försöka få någon decimeter i sängen, där det alltid ligger minst två katter och upptar det mesta av bädden.

 

 

7 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)