Sommar - planering

Vi behöver bli fler i Ragdollklubben, för att vi ska kunna genomföra allt vi vill göra för våra medlemmar. Om vi hade lika gott om pengar som idéer, skulle det hända jättemycket runt om i landet. Nu försöker vi hitta billiga men ändå trevliga aktiviteter, som vi kan genomföra under hösten. Idag hade vi (fyra ur styrelsen) en, vad jag kallar, strategidag hemma hos Lena, som har uppdraget som mötessamordnare. 

Vi anlände 12:30 och det innebar att vi bjöds på lunch men huvudanledningen till att vi bestämde att vara hos Lena var inte att hon är duktig på matlagning, utan på att hon har kattungar. Jag trodde att min Sandie är Sveriges minsta ragdoll men kanske överdriver jag det, för Alice, som Lenas kattmamma heter, var absolut inte större, snarare tvärt om. Alice visade oss vägen till kattungarna, fyra "småtroll", sju veckor gamla. Jag blev genast förälskad i Frostie, en lila (såg nästan helt vit ut) kille, som överlevt som genom ett under. Kort över födelsen blev han riktigt sjuk med både kräkningar och diarré. När Lena kom med honom till veterinären, gav man henne inte mycket hopp. Han fick dropp och därefter åkte Lena hem med honom med rådet att ge nonom tre ml välling varje timme och komma tillbaka med honom morgonen därpå. Det blev ny vätsketerapi - hemfärd - fortsatt tillmatning. Alltsedan dess har Lena givit honom extra mat i nappflaska, fortfarande var tredje timme. Jag tror absolut inte att han behöver denna omsorg längre. Han är en pigg krabat, väger bara 50 g mindre än de andra och han äter kattmat! Åh, så gulliga dom var, kattungarna! Det känns helt overkligt att det bara är drygt två månader sedan vi hade egna kattungar. 

Trägen vinner! Alice är parad tre gånger tidigare utan resultat. Jag tycker att man sällan hör talas om annat än lyckade parningar men Stina parades också tre gånger, utan att hon fick några småttingar. Jag trodde inte heller att det skulle lyckas den fjärde gången men då föddes fyra ungar och jag ska erkänna att jag blev förvånad men givetvis jätteglad. Oavsett drift tror jag att katter också känner större och mindre dragning till den partner vi människor utsett till dem. Jag tror att Stina var förälskad i Sigge, för med honom fick hon två kullar utan problem. Både Sigge och Stina har nu gjort sitt som föräldrar, Sigge har redan varit hos veterinären och Stina ska åka dit, så snart vi får flytta hem. Sedan kommer båda att vara glada, bekymmersfria pensionärer.

Hoppas kunna visa bilder på kattungarna imorgon.

12 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)