Sommaruppehåll

Prata Katt tar semester. Med undantag av en vecka har Elin och jag släppt ett nytt avsnitt i podden varje torsdag, vissa veckor två! I år ska vi göra ett uppehåll - hur många veckor har vi ännu inte bestämt. Planen för de närmaste två veckorna ser ut så här; nästa torsdag berättar Danne hur man jobbar på Djurambulansen och den sista sändningen innan sommaruppehållet kommer att spelas in hos försäkringsbolaget If. 

Eftersom det är högst aktuellt här hemma nu, vill jag ”säga” några ord om löpning. Sandie löper för andra gången sedan hon födde sin sista kull, som verkligen är den sista - inte den senaste. Hon är fem år fyllda och har gjort sitt som mamma. Nu ska hon få njuta av livet utan ansvar för kattungar men framför allt slippa den oro den löpande katten känner inombords. En fertil katt söker hela tiden en partner under det pågående löpet och skriker högt och ihållande, går oroligt av och an och äter dåligt. Vissa honkatter urinmarkerar också (inte Sandie). Det är naturligtvis irriterande för omgivningen men allra jobbigast är det för den löpande katten själv. Så snart kattungarna flyttat, ska Sandie kastreras. Jag ska beställa tid på Väsby Djursjukhus, som jag tycker är fantastiskt; den tekniska utrustningen är på topp och lokalerna ljusa och fräscha. Dessutom är personalen fantastisk. Tilläggas bör att jag för ett par år sedan gjorde en prisjämförelse mellan fyra olika veterinärkliniker och fann att Väsby Djursjukhus hade det lägsta priset.

En katt som inte används i avel, ska kastreras. Det är en uppfattning som alla med kunskap om katter delar, tror jag. Både hanar och honor mår helt enkelt för dåligt av att vara fertila, om de inte får para sig som de vill. Sandie löper sedan tre dagar tillbaka och är ofta irriterad på kattungarna. Hon är mer koncentrerad på ett grönt mjukisdjur, som hon bär omkring i munnen. Dessutom försöker hon få till en körleksstund med Stisse, vår kastrerade Birmahane. Han är inte intresserad av henne, ser mest besvärad ut och försöker hitta en fredad plats.

De flesta katter säljs till sällskap och vissa uppfödare kastrerar sina katter redan innan flytt, s.k. tidig kastrering. Om det vill jag ”säga” några ord imorgon.

Nya fina foton på Sissels kattungar.

Bild 1: Bosse, Bild 2: Buster, Bild 3: Bitte, Bild 4: Bibbi

 
31 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)