Sören och Sixten - f.d Pyret och Pepsi

De bor i Jakobsberg, bröderna Spinett. Sebastian, deras husse, mötte oss utanför porten. Innanför lägenhetsdörren väntade de båda två - mina "marskatter". De är jämnstora, kraftigt byggda redan nu och mycket ragdolltypiska även för övrigt. Sebastian berättade att katterna alltid vill vara där han och Matilda, matte, är. De finner sig i, utan större protester, att bli duschade och är f.ö väldigt lätthanterade.

Det är alltid lika roligt att träffa katterna i deras "för-alltidhem" och med egna ögon kunna konstatera hur harmoniska de är. Att få se lilla Pyret som den stora trygga katt han är idag, var ingen självklarhet i slutet av mars. Jag har aldrig oroat mig så mycket för en kattunge som för honom. Han var ju så liten! När jag fått några timmars sömn kände jag mig optimistisk, för han visade ju stor livslust men när jag var helt slutkörd var det långt ifrån en självklarhet att han skulle överleva. Pepsi var betydligt större, så honom var jag aldrig orolig över.

Båda killarna är nu kastrerade och allt har gått utan problem. Förvisso gillade de inte kragarna men de fann sig i situationen. De har en stor, fin gemensam kattlåda och har inga problem med att Ever Clean-sanden är utbytt mot pellets, som ju är betydligt bättre för. miljön. De har också varit på besök hos "farmor" och umgåtts med hennes katt - inte heller det något bekymmer. Ragdollen är den perfekta katten på alla vis, t.om. mycket allergivänlig. 

Det kändes faktiskt lite sorgligt att inse att killarna kommer från vår sista kull. Förvisso har vi hälsat på både Zinja och Laban men då tänkte jag inte på det. Jag gissar att det var Pyret som framkallade de känslorna, eftersom jag kämpade så för honom - rättare sagt, vi kämpade tillsammans.

Ove var fotograf och jag ska be Matilda att skicka foton på katterna, om ni förstår vad jag menar tongue-out

27 okt 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)