Sova - busa - sova - busa

Så ser livet ut för Spinettkatterna. De är riktiga energiknippen. Redan innan vi riktigt vaknat, har gong-gongen gått för första ronden. Tre deltagare. Precis som alla morgnar slutar fighten med att Ove stiger upp och ger dem mat. Om jag inte hade mitt onda knä och "bakbenen", som smärtar förfärligt på morgonen, skulle vi ju kunna turas om, men det är inte möjligt under rådande förhållanden. Efter frukost blev det en dryg timme av bus. Sedan var det dags för dem att dra sig tillbaka tll sängen, där de somnade alla tre. Sadie gjorde dem sällskap.

Ove gick ut med soporna vid lunchtid och kom in med "dyr-semlorna". Uppenbarligen tycker vi att de är värda 27kr, annars hade vi ju inte köpt dem. Förra gången beslöt jag mig för att aldrig mer inhandla en bulle med en gräddklick på till detta ockerpris. Goda var de i alla fall. Efter den "lunchen" åkte vi till Bromma Zoo. Irene, en av kattexperterna, jobbade idag och tillsammans redde vi ut de nya direktiven för kattungepaket. Informationen på hemsidan överensstämmer inte med de direktiv, Royal Canin givit till butiken. Inte heller denna gång lämnade vi affären med endast det, vi planerat. Kattungarna älskar råttor av skinn. De sparkar runt dem på golvet för att sedan bära dem i munnen. Naturligtvis köpte vi ett gäng sådana. Dessutom införskaffade vi två 10-kilos-förpackningar Ever Clean och två kilo Kitten till Nicke (eg. Saga ochSissi). Ove ska köra över grejerna till honom imorgon och samtidigt ta hem den stora kattburen.

Väl hemma kokade Ove ett paket torsk. Det är bara några dagar sedan sist men det kändes rätt. Vi inser att det inte är länge till, vi får njuta av dem och kände att vi ville ge dem lite "favvomat". Det är ju trots allt lördag. Solosång av Stina även idag medan fisken kokade. När den svalnat serverades den och maten försvann ner i de små magarna i ett nafs. Tämligen direkt ville de sova igen men nu på klätterträdet och i soffan. Två timmar senare startade dagen sista timme av slagsmål (på skoj) och efter det följde de med oss till sovrummet.

Vi hade tänkt både väga och kamma allihop ikväll men av det blev intet. Det får bli imorgon, när de är trötta. Lyckas man få dem i vågskålen då, brukar det gå bra.

23 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)