Spagettikatten

Yatzigubben är en livlig liten krabat och startar många bataljer. Han är snabb och behärskar nu att, i stort sett, ta sig dit han vill oavsett om det handlar om höjder eller skrymslen. Igår lyckades han ta sig bakom rören bakom kattlådan på toaletten och idag kunde han springa uppför klätterträdet med samma fart, som han sprang på golvet. De andra två springer också fort upp och ner i trädet men har inte lika bråttom. Alla småkissarna är så duktiga! När de är vakna följer de efter mig, när jag rör mig i lägenheten; de hjälpte mig att sortera tvätten, laga mat och dammsuga på eftermiddagen. De är inte alls rädda för dammsugaren utan följer den på mycket nära håll. 

Under middagsvilan gjorde Sandie sällskap med kattungarna i sängen. Hon tar mycket hand om dem nu. Alla tre blev tvättade och sedan somnade de; Mitzi och Titzi låg på rygg med "armarna" uppdragna på bröstet. De sov i drygt två timmar. Sedan var det full fart igen.

De hjälpte till med matlagningen också men tröttnade efter en stund och föredrog att göra mamma sällskap i sovrummet. Jag tror att de tog sig en slurk :-). När jag var nästan klar med middagen, spagetti carbonara, anbefallde Stisse mig att sluta med maten och ägna mig åt honom. Lydigt satte jag mig tillsammans med honom i soffan, klappade honom och vi småpratade resp spann en lång stund. Sedan fick jag fortsätta med maten.

Mitzi och Titzi är jätteduktiga på att äta frön, Stisse och Stina likaså. Sandie och Yatsi däremot föredrar annan mat. Båda är förtjusta i ost, 31%-ig Prästost, och äter en skiva till frukost tillsammans med mig. De andra katterna ser ut som om de tänker:"vad gör ni? Ost??". Ingen av dem har någonsin velat äta "människomat". De har nosat på våra tallrikar men det har fått räcka. Döm om min förvåning, när Yatzi, som spatserade runt på matbordet (kanske inte så väluppfostrad men ack så gullig), började äta av min pasta. Han tyckte det var gott och åt en riktig kattungeportion. Kanske berodde det på ägget som fanns i carbonarasåsen, jag vet inte men imorgon ska jag vispa upp ett ägg och bjuda honom på. Alldeles nyss åt alla sin kvällsmat, med fod aptit, - den resterande fisken från igår.

7 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)