Spännande!

Idag ska vi åka till familjen Flykt, som köpte Sindy, numera Izzie. Oh, vad roligt det ska bli att se "vår lilla flicka" som nästan vuxen. Visserligen har vi ju regelbundet sett bilder på henne men nu ska vi få träffa henne i verkligheten, se om hon är lika orädd, som hon var som baby och om hon är lika nyfiken som då. Det ska också bli roligt att träffa hennes "småhussar", som är så lyckliga över henne. Klockan 14:00 ska vi träffa dem..

Kanske är det inte lika intressant att få träffa "sina avkommor" för dem, som föder upp katter i större skala men för oss är det jätteviktigt. Det var vi, som fick se när kattungen öppnade ögonen, tog sina första riktiga steg, kunde ta sig ur bolådan, kunde "gå på lådan", äta annat än Stinas mat m.m. Det var vi, som fick vara med om allt detta, ett under!

Stisse är min "favvokatt". Han är så gosig. Det är Stina och Sandie också men .... Det finns bara en sak, som jag inte gillar med Stisse. Han vill vässa sina klor på våra fina stolar. Igår köpte Ove en spray, som i katters näsa luktar illa. Förhoppningsvis håller det i sig - han har inte velat vara i närheten av stolarna sedan vi sprayade dem. 

Det finns massor av saker, som är anpassade för djur på Bromma zoo (säkert på de flesta djuraffärer). Vi människor, åtminstone i Norden, älskar våra djur och ingen kostnad är för stor för att köpa saker, som är bra för vår/våra älskling/ar. Idag ska vi köpa "lugnspray", dvs Felliway. Sandie var ju rädd förra gången hon åkte bil. Om vädret är bra, ska vi tillbringa nästa helg på båten. Inför resan ska vi spraya transportburen med "lugnspray" och sedan ska hon få dela bur med Stisse. Förhoppningsvis kommer hon inte tycka att det är så läskigt då. 

Innan vi ska åka, har vi alltid legat i hamnen några dagar så att katterna fått vänja sig vid att "golvet" rör sig. Det ska vi göra även i år. Visserligen känner Stisse och Stina igen sig men Sandie måste få en försiktig invänjning. Att de "gamla" katterna känner igen sig har vi sett tydliga tecken på. De går direkt och kollar att lådan står på plats, att mat-och vattenskålarna finns, där de stod förra sommaren och att det är bäddat. Sedan sätter Stisse sig framför trappan till akterdäck och väntar på att få gå ut. 

Jag tycker uppriktigt synd om människor, som inte tycker om djur. Tänk att inte få uppleva den glädje vi känner, när vi får se kissarna spana på fåglar och fiskar eller ligga i solen och njuta. Våra katter ger oss en enorm lycka.

 

 

24 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)