Spännande

12:50 Lägenheten är nu nystädad och Ove är och köper blommor. Jag älskar blommor, särskilt blommande blommor. Strax är vi redo att flytta kattungarna till hagen. Det känns som ett stort steg. De har lämnat "småbarnsavdelningen" och börjat den riktiga "förskolan", där de ska vara tills vi vågar låta dem vistas fritt i lägenheten. Här ska de lära sig både äta fast föda och gå på "kattungelådan". Till att börja med kommer vi att lägga ett lager pellets ovanpå Ever Clean. Detta för att kattungar ofta annars äter av den klumpbildande sanden och det är förödande för de små magarna. Vartefter tiden går, fasar vi ut pelletsen. Det får absolut inte "lukta katt" hos oss och därför fortsätter vi använda Ever Clean, trots att sanden inte är den bästa ur miljöhänseende. Visst är den onödigt dyr - Olivers sand kostar inte hälften så mycket - men den fastnar inte på tassarna och man slipper sand i bostaden. För övrigt tror jag att man kommer att sänka priset, när bra alternativ kommit till ett väsentligt lägre pris. Nyligen hade Ever Clean-fabrikanten en kampanj, där 10-liters förpackningen var sänkt från 199kr till 99kr.

22.15 Kattfamiljen är nu stationerad i hagen. Sandie var lite konfunderad till att börja med men nu sover hon och barnen lugnt där. Direkt när vi monterade ihop hagen, kom Stina och hoppade in i den och nosade på golv och väggar. Kanske kände hon lukten av sina småttingar. Det är trots allt inte så länge sedan hon "bodde" där med sina ungar. När hagen var inredd, lyfte vi i kattungarna och Sandie. Ove lade små högar av bebisfrön på golvet och genast gick Stisse jr dit och ......... började äta. Även Smurf smakade på maten. Simba intresserade sig istället för en lila råtta, som jag hade lagt dit. Hur som helst verkade de gilla bostaden. Den här gången tog det inte lång tid innan Sandie accepterade den nya boningen, hoppade självmant in i hagen och lade sig tillrätta för att servera sina barn en kombinerad måltid och mysstund. Stina låg på en stol och tittade ner på den lilla familjen. Vi tog bort resterande bebisfrön, när kattungarna verkade nöjda. Stisse älskar bebisfrön t om med mer än torsk och honom vill vi inte ha i hagen.

 
16 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)