Spännande besök!

Vi hade bestämt tid till klockan 11:30. 

Jag tog bussen till Stadsbiblioteket. Java whiskers, dvs kattcaféet ligger mindre än 100 m från busshållplatsen och inte heller långt från tunnelbanan. Läget är perfekt! Elin och Leo var redan på plats när jag anlände. De var i full färd med att sätta upp högtalarna och koppla ihop anläggningen. 

Caféet ligger i gatuplanet och direkt innanför dörren kommer besökarna att kunna beställa det de vill äta och dricka - allt från kaffe, te och kalla drycker till kakor, bullar och varma mackor. Den. vänstra väggen består av glas, vilket ger fri sikt in till ”fikadelen”, där katterna kan gå fritt omkring bland borden. Här finns plats för 20 gäster och caféet har tillstånd att hålla 9 katter. När katterna vill dra sig tillbaka för mat, vatten, sömn eller ”gå på lådan”, behöver de bara hoppa upp på ryggstödet på en av sofforna. Sedan är det bara för dem att gå in genom en kattlucka bakom soffan så är de inne i sin privata del. Mer tänker jag inte berätta, för det kan ni höra om i podden på torsdag. Gå gärna in via vår hemsida; www.pratakatt.se. Därifrån kommer du lätt även till vår Youtubekanal, där det finns en video från dagens besök.

Vi har vägt Sandie idag. Hon har gått upp 60 g de senaste 12 dagarna. Vi planerar att väga henne igen om en vecka. Maltes ”mamma” väntar spänt på besked om Malte ska bli pappa. Han har inga ungar sedan tidigare men han har tre ”systrar”; en ”kattsyster” och två ”hundsystrar”. Hundarna är väldigt måna om sina kattsyskon, särskilt Mira, vilket framgår av bilden nedan.

Att ha en fertil hankatt tar på krafterna; både på kattens och dess ägares. Jag vet att jag aldrig skulle orka hålla en könsmogen hane okastrerad och jag är förvånad över att Elin och Leo stått ut med Neos ylande. För att säga något positivt om honom (förutom att han är vacker att se på) har han iallafall vänligheten att inte urinmarkera sitt revir. Ja, han är ju väldigt trevlig också egentligen men det hinner han inte visa nu, eftersom han är fullt upptagen med att försöka få tag på en tjej. Snart blir det lugn och ro hemma hos Elin och Leo, för Neo ska kastreras i mars.

Fick också en roligt bild från Eva. Kolla ”hjärtkatten”! De andra bilderna talar för sig själva.

 

 

 
8 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)