Spännande historia

Som jag skrivit många gånger tidigare, tar arbetet med Trasdockan en hel del tid men det är mycket givande - inte ekonomiskt men kunskapsmässigt. Temat i nästa nummer är väldigt spännande, tycker jag. Jag har påtagit mig uppgiften att skriva om veterinärmedicinens utveckling i vårt land och måste tillstå att om detta hade jag inte en aning, när jag nyss började "forska". Jag vet inte så mycket mer nu, förutom att Sveriges första veterinär hette Erland Tursén och verkade i mitten av 1750-talet ELLER hette han Peter Hernqvist kanske? Det ska jag ta reda på, för förbryllande nog finns båda dessa veterinärer angivna som Sveriges förste. Det ska bli spännande att få veta mer om dessa båda herrar och utvecklingen av veterinärkonsten fram till modern tid. 

Jag planerar också göra lite prisjämförelser; att det finns stora prisskillnader för samma behandling/ingrepp vet jag redan men hur stora? Ska försöka mig på en "ministudie". 

Fler och fler möjligheter finns idag för att hjälpa djur. Jag har en känsla av - inget jag säkert vet - att t.ex tandbehandlingar ökat liksom även ortopedoperationer. Jag ska göra mitt bästa för att få lite statistik från försäkringsbolagen.

Idag har jag kontaktat kvällstidningarna, en journalist på Aftonbladet och en på Expressen, i en förhoppning om att de ska vara behjälpliga med att marknadsföra SeniorNet's data- och "plattkurser". Eftersom många äldre står utanför den digitala världens informations- och annonsflöden, utgör seniirerna den del av befolkningen som läser papperstidningar. Förhoppningsvis kommer journalisterna att skriva om de möjligheter SeniorNet's kurser ger och om vikten av att lära sig hantera en dator och/eller platta. Det skulle, med stor sannolikhet, leda till att färre äldre skulle behöva känna det utanförskap, som de upplever idag.

25 dec 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)