Spännande morgondag

För ett par år sedan, när jag stökade med min frukost, hann jag uppfatta något på TV, som fångade min uppmärksamhet. Det jag hörde var att man på Nyhetsmorgon sade något i stil med: ”då får vi tacka Bo Söderström för utlåtandet om katter och klassisk musik”. Ni som följt min blogg länge känner nog igen delar av det jag nu skriver. Vad handlade detta om? Vem var nu denne man, som lämnat sina kommentarer? Vad hade han sagt egentligen? Google, TACK Google, hur gjorde jag innan Google fanns? Snabbt insåg jag att honom ville jag prata om; en docent i biologi som är chefredaktör på Kungliga Vetenskapsakademien i Stockholm. 

Jag hittade en mailadress och skrev att jag skulle vilja höra mer om katter och klassisk musik, för att sedan kunna återberätta i Trasdockan det jag fått veta. Efter ca. en kvart fick jag svar. Det kom från Bos sekreterare, som gav mig hans e-mailadress. Efter mindre än en timme hade jag fått svar av honom själv och ett löfte om att ringa honom redan dagen därpå, om jag ville. Nu dröjde det lite längre innan vi hittade en tid, som passade oss båda men max 10 dagar. Det var så roligt att intervjua honom, för hans engagemang i arbetet med katter var enormt; ett brinnande intresse för både det egna och andras arbete med att vetenskapligt kunna förklara katters beteende. 

Under de år som gått, sedan vårt första telefonsamtal, har jag brevledes varit i kontakt med honom i ett par kattfrågor och han har direkt återkommit med svar. Därför kände jag att Bo säkert gärna skulle dela med sig av sina erfarenheter även i Elins och min podd. Visst var det så! 

På torsdag tar vi tåget till Uppsala och sedan en taxi till Bo och hans fru en bit bort från stationen. Det ska bli såå spännande!

9 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)