Spännande morgondag och ändrade planer

Klockan 11:15 har jag stämt träff med Elin och Leo på Surbrunnsgatan 48 i Stockholm. Halv tolv ska vi träffa Jon, övrig personal och katter på kattcaféet, där vi ska spela in ett avsnitt till podden och en video till vår Youtube-kanal. Det ska bli jättespännande! 

Neos och Sessans kattungar har nu hunnit bli mer än 3 veckor redan och de börjar bli nyfikna på världen utanför bolådan. Utvecklingen går i raketfart! Elin har förälskat i en av honorna, en blå tabbymönstrad colorpoint (RAG a 21) - en kopia av sin pappa. Fram tills igår har Elin haft som mål att köpa en blå mitted-hona (RAG a 04) som skulle bli starten i hennes planerade uppfödning. Nu har hon ändrat sig och beslutat sig för att köpa Neos och Sessans dotter istället, tror hon heter Cleo. Hon kommer att bli starten i Elins egen uppfödning. I slutet av mars flyttar Cleo några våningar ner till Elin och hennes familj. Så smidigt! Det var en ren slump att Elin fick vetskap om att det bor en uppfödare i samma hus som hon själv.

Imorgon ska vi titta på Sandies bröstvårtor för att se om de skiftat färg. Jag måste tillstå att jag tycker att det inte är en enkel uppgift att med säkerhet kunna avgöra om hon är dräktig eller inte med ledning av detta. Nåja, det är inte det enda vi ska göra. Vi ska väga henne också. Sedan får vi lägga ihop fynden och se, vad vi kommer fram till. Maltes matte är lika förhoppningsfull som Ove och jag; jag pratade med henne igår. Första gången hankattens ägare engagerar sig och det är jääätteroligt 

Jag ska byta från Djurens Rätt och bli fadder hos Djurskyddet istället. Det beslöt jag mig för redan i höstas, när Prata Katt besökte Djurskyddet. Den främsta anledningen är att jag gillar att man inte är så sträng där som hos Djurens Rätt. Visserligen önskar jag att jag skulle vara tillräckligt motiverad för att bli vegetarian men det är jag inte och då känner jag mig mer överens med Djurskyddets filosofi. Nu ikväll påmindes jag om att jag ska ”flytta” till Djurskyddet. En av nyheterna på TV var att en person med anknytning till Djurens Rätt har ”gillat” inlägg på FB, där man uttrycker att det är rätt att begå olagligheter i kampen för att åstadkomma ett bra liv för djuren. Jag kämpar också för att djur ska ha det bra men jag tar kraftigt avstånd från att någon ska begå våldsbrott. Det finns andra och bra sätt att arbeta för djurens rättigheter.

 
7 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)