Spännande nya kontakter

Ibland tjatar jag men nu säger jag det igen: katter berikar livet!!! Jag har lärt känna så många trevliga människor genom mina katter; som uppfödare, kattägare och mitt engagemang i Ragdollklubben. Från att nästan inte kunnat något om katter, vill jag idag påstå att jag vet en hel del men starten var trög.

Tasse visade sig vara en tuff liten kisse. Han gick genast ur sin bur, när vi kommit hem till Lindvallsplan och började vandra runt i lägenheten. Han strök sitt lilla ansikte mot både möbler, dörrkarmar och även annat i bostaden. Då hade jag ingen aning om varför han gjorde så. Idag vet jag att katten har speciella doftkörtlar på kinderna, hakan, läpparna, tinningarna och vid svansroten. Genom att göra som Tasse gjorde byter katter dofter med både människor och andra katter. På så sätt visar de att vi är en del av gruppen. De märker även ut sitt revir med sin doft. När kisse tvättar och putsar sig sprids också doften i pälsen. Doftsekretet håller pälsen fin och doften uppdaterad.

Jag började alltmer förstå att jag måste börja lära mig om hur katter fungerar, för jag förstod att det betydde något när Tasse betedde sig som han gjorde. Mysan var de första åren en utekatt och det hade inte blivit lika tydligt för mig att hon också ”märkte upp sina ägodelar”. Att bli ägd av Tasse var både tydligt och trevligt.

Jag var hemma med min lilla kisse de första dagarna men när jag sedan började arbeta och ingen var hemma med Tasse, fick jag en ny insikt. Vissa katter vill absolut inte vara ensamma!!! När jag kom hem på kvällen, ville Tasse sitta i mitt knä och lämnade inte den platsen förrän efter nära två timmar. Då reste jag mig, gick ut i köket och fixade lite mat åt oss båda. Till en början åt Tasse mest ”kattungefrön” men på kvällarna fick han Royal Canins blötfoder för kattungar. Han tyckte att mjukmaten var ”så där”. Jag fortsatte ändå att ge honom våtfoder en gång om dagen, eftersom katter inte brukar vara särskilt duktiga på att dricka och våtfodret innehåller en del vätska.

Igår fick jag ett spännande mail från en erfaren, tidigare kattägare. Detta kommer med stor sannolikhet att innebära ännu en trevlig ”kattkontakt”. Oj, sidan är fulltecknad! Mer om det imorgon.

5 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)