Spännande tider väntar

Min lilla Nicko, numera Elins stora Neo, gillar sin tjej nu. Detta trots att hon både fräste och spottade från början, när han försökte närma sig henne. Det är ju så de gör, kattjejerna, fastän de ju ytterst vill para sig och få de småttingar de längtar efter. De ropar och lockar hanen till parning, sedan fräser och slåss de, när han nappar på signalerna. Jag har svårt att få det att gå ihop men det beror väl på att jag inte är katt :-).

Det är lite nervöst och mycket roligt att vänta kattungar, tycker jag. Jag vet naturligtvis inte vad som händer i det lilla katthuvudet men eftersom jag - trots att jag försökt låta bli - förmänskligar djur, tror jag att den blivande kattmamman känner sig glad och harmonisk, när hon blir hämtad av sin ägare. Hon vet att att hon inom ett par månader kommer att få sina efterlängtade bebisar och att hon måste förbereda sig för det. Hon behöver inte diskutera förlossningssätt eller att gå på kurs för att förstå vad som händer och kommer att hända. Hon litar på sin egen förmåga och oroar sig inte. Det finns många fördelar med att vara katt, beroende på hur man ser det. Jag menar inte att det är fel att kvinnor förbereder sig. Det jag menar är att den blivande kattmamman är trygg i sig själv och litar på sin barnmorska - sin matte. Oftast räcker det att ”mamma håller tass”. Det hon själv behöver göra, när hon kommer hem är att se till att hon får i sig tillräckligt med bra mat och så småningom börja bädda åt sig och sina kattungar.

Elin längtar lika mycket efter att bli ”farmor” som Sessan efter att bli mamma. Gårdagen var orolig för Elin, eftersom hon tyckte att Neo inte var tillräckligt intresserad av sin granntjej. Idag är han intresserad ;-) och det har hon sett med egna ögon.

Det känns nästan osannolikt att en stambokförd ragdollhona bor i samma hus som Elin och Neo men så är det. Det är både roligt och lärorikt för Elin, eftersom hon nu har möjlighet vara med under förlossningen och på nära håll följa kattungarnas utveckling och tillväxt. Det är bara att ta hissen upp.

10 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)