”Spara” pengar

Det är inte billigt att ligga på topp - alltid bästa maten! Matkostnaden för våra fem kattungar och deras mamma ligger på minst 2 100 kr/månad från det att kattungarna blivit runt 6-7 veckor. Den faktiska kostnaden är nog närmare ett par hundra mer, eftersom kissarna också gillar annat, t. ex. Findus torsk (kokt) :-). Sandie måste gå upp i vikt (kattungemat) och hon äter inte torrfoder. Burkmat för kattungar är långt ifrån billig (Sandie äter inte torrfoder). Om Royal Canins mousse verkligen är värd 29 kr per burk (195 g) är kanske tveksamt men katterna älskar den och då blir det minst en sådan burk om dagen. Det kostar alltså en hel del att ha katter men det är svårt att hitta ett annat intresse, som ger så mycket tillbaka under så många år.

Med planering kan man ”spara” en hel del på både mat och sand, om man har plats och möjlighet att ”köpa på sig” ett lager när det är extrapris. Arken Zoo erbjuder nu för 659 kr 4 lådor Ever Clean á 10 l. Det är 220 kr mindre än motsvarande sand och mängd till ordinarie pris!!! Även kattmat säljs av och till till kampanjpriser. Jag vill absolut inte ge avkall på kvalitén men försöker storhandla, när det är förmånliga priser. Vi som bor i storstad har bättre möjligheter att få ner ”kattkostnaderna” än de som bor på mindre orter, där konkurrensen inte är lika stor.

Inatt - klockan hade passerat midnatt med råge - satt jag på balkongen i sällskap med alla kattungarna. Jag frös om fötterna, eftersom jag överlåtit mina tofflor till småttingarna? När jag hade tofflorna på fötterna bet och slet busungarna i dem och det gjorde riktigt ont, när de små tänderna trängde igenom toffeln.

Klätterväggen är långt ifrån snygg numera. Titta hur den ser ut nu med alla spår efter små kattnaglar! Den är inte ens ett år gammal och jag tyckte så mycket om den, innan kattungarna började träna klättring på den men det är inget att göra åt nu. 

 
26 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)