Spelar säkert ingen roll för katterna

Det fanns ingen gul hylla eller gult ”rivrör” men jag tror att varken Stina eller Stisse bryr sig om färgen. Har aldrig tänkt på det tidigare men nu slår det mig - ser katter färger överhuvudtaget; alla färger eller enbart vissa. När jag skrivit dagens blogg klar, ska jag försöka hitta svar på frågan och återkomma med ett besked. Hur som helst - det fanns inget av det jag sökte i gult. Det blev svart som tidigare. På grund av att jag var i Hallsberg hela dagen igår, kommer vi att göra iordning ”trädet” först idag. Det är lättare om man är två och hjälps åt.

För att få stadga i ”tornet” har vi skruvat den översta delen hårt mot taket och vi måste demontera hela möbeln för att kunna byta - som vi trodde - hylla. Det är inte den första som katterna nött ut det mjuka tyget på. Trots det hade vi helt glömt bort att det räcker med att trä en ny klädsel över hyllstommen men ”tornet” måste i alla fall ner. När Ove ändå är i klättrartagen, ska han också byta den blommiga köksgardinen mot en mer neutral gardinkappa.

Nicke ska flytta men bara till en lägenhet några hus bort. Området, Bandhagen, är jättetrevligt med närhet till både grönska och tunnelbana. Eftersom även den nya bostaden ligger högst upp i huset, måste också balkongen där nätas in. Saga har aldrig gjort så mycket som en ansats till att försöka hoppa upp på balkongräcket men jägare kan man aldrig riktigt lita på; varken två- eller fyrbenta (älgjakten är redan igång och skogspromenader är inte att rekommendera). Innan allt annat med flytten ska Nicke tillse att nätet kommer på plats. Balkongdörren kan därmed stå öppen under den svettiga flytten. Katter älskar, som bekant, att spana på fåglar och insekter men  är mindre roade av ett rum fullt med kartonger. Saga kan då vara på balkongen medan lådorna bärs in men när Nicke börjar plocka upp innehållet ur dem, kommer hon garanterat att vilja hjälpa till :-).

Fick ett foto från Ethel på morgonen. Jag har valt att kalla bilden ”första spaningen för dagen” - lite svårt att se ut innan morgondimman lagt sig men katter har tålamod - tänk bara hur länge de kan vänta på rätt tillfälle att attackera ett byte.

 

 
15 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)