Spinetts katter

Vi har haft lyckan att få sååå fina avkommor till våra båda honor. Det är tre av kattugarna som sedan ställts ut och vi vet nu att det inte är bara Ove och jag, som tycker att våra katter är jättefina utan också domarna. Alla tre har fått jättefina omdömen; Sissel är ju nu champion, Mitzi kom till panel (har bara ställts ut en gång) och Flinga blev Ex1:a. Nu kommer jag till en nyhet som jag känner mig jätteglad åt.

Sofi hörde av sig idag. Hon har bara haft Trulle i knappt två veckor men både hon och hennes barn älskar honom redan och har börjat planera för hans framtid. Sofi skriver: "nästan en skam att inte låta Trulle bli pappa. Han är så fin och go' på alla sätt". Vad roligt! Sofi vill avla på Truls. Hans fina gener skulle då få gå vidare.

Truls är såld till sällskap och inte till avel. Alla uppfödare som jag känner till tar ett högre pris för en avelskatt än för en sällskapskisse. Dessutom brukar många överhuvudtaget inte sälja till andra än till registrerade uppfödare. För mig är varken priset eller ett stamnamn det viktigaste. För mig betyder genetiken mest. Anledningen till att jag i köpekontraktet skriver "säljs till sällskap" är att jag har som krav att, om köparen kommer fram till att hen vill avla på katten, ska hen följa Ragdollklubbens hälsoprogram. Där ingår ultraljudsundérsökning av hjärta och njurar utförd av en "Pawpedsregistrerad" veterinär, att resultaten ska registreras både i Pawpeds och hos Ragdollklubben och att hen följer klubbens uppfödarkodex.

Jag hjälper gärna till, om Sofi vill ha mitt stöd och jag delar gärna med mig av det jag kan/vet. Jag hade själv önskat att jag hade haft möjlighet att få råd och stöd, när jag var ny som uppfödare. Imorgon ska Sofi och jag talas vid i telefon och säkert kommer vi att ha en hel del att gå igenom, bl.a. tycker jag att hon gör klokt i att ställa ut Truls och få ett domarutlåtande - åtminstone en gång.

Idag har jag beställt tid för kastration av Stina. Hon ska opereras måndagen 5 juni. Stina fyllde sju år 10 april och efter 12 kattungar har hon gjort sitt som mamma. Nu ska hon få vila och slippa ha ansvar för någon annan än sig själv. Allt som hör kattungar till; "förlossningsbur", "kattungehage, liten toalåda, barnvåg, pellets och en del annat är nu placerat i förrådet. Tidigast i mars nästa år kan sakerna komma till användning igen.

 

 

 

11 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)